PRZEPISY.PL

Nasz karp w galarecie nie tylko świetnie smakuje ale także pięknie wygląda. Pomożemy Wam w przygotowaniach dzięki

Karp w galarecie - autor: przepisy.pl

Karp w galarecie

  • 90
  • 6
  • Średnie
  • 0
380
osób dodało do Mniamlisty
380
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ziele angielskie4 szt
  • żelatyna4 łyżki
  • woda1 l
Karp w galarecie – krok 1

Krok 1

Włoszczyznę umyj i obierz. Włóż do garnka, zalej 1 litrem wody i zagotuj. Dodaj liść i ziele. Dodaj Bulionetkę warzywną Knorr i gotuj jeszcze 30 minut.
Karp w galarecie – krok 2

Krok 2

Karpia oczyść, opłucz i pokrój w dzwonka.
Karp w galarecie – krok 3

Krok 3

Wywar przecedź. Dzwonka wkładaj do wywaru i gotuj kilka minut. Następnie delikatnie wyjmuj z wywaru cedzakową łyżką na półmisek i wystudź.
Karp w galarecie – krok 4

Krok 4

Pozostały wywar dopraw do smaku, przecedź przez lnianą ściereczkę i rozpuść w nim żelatynę - ostudź, aby wywar nieco stężał.
Karp w galarecie – krok 5

Krok 5

Na półmisku ułóż dekoracyjnie wystudzone dzwonka ryby i zalej galaretą. Udekoruj i wstaw do lodówki.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka warzywna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

114
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
235
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
90
osób dodało do Mniamlisty
30''
3
Średnie
106
osób dodało do Mniamlisty
60''
1
Średnie