PRZEPISY.PL
Karp po żydowsku - autor: przepisy.pl

Karp po żydowsku

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
121
osób dodało do Mniamlisty
121
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • migdały50 g
  • rodzynki50 g
  • Krok 1

    Spraw rybę. Odciętą głowę i ogon, a także głowy i ogony z karpi przeznaczonych do usmażenia, włóż do garnka.
  • Krok 2

    Pozostałe cebule pokrój w kostkę, zalej połową wywaru i gotuj do miękkości. Rybę pokrój w dzwonka, zalej drugą połową wywaru i gotuj około 20 minut, do momentu, gdy będzie miękka (ale nie rozgotowana). Następnie wyjmij i ułóż na półmisku.
  • Krok 3

    Połącz wywar, w którym gotowała się ryba, z wywarem z cebulą i zmiksuj. Migdały sparz, posiekaj, następnie razem z rodzynkami dodaj do wywaru. Dopraw do smaku. Wywarem zalej ułożone na półmisku dzwonki ryby. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia (najlepiej na noc).
  • Krok 4

    Jeśli wywar przygotowujesz z kilku głów i ogonów, nie musisz dodawać żelatyny. Gotując z jednej ryby, musisz rozpuścić łyżeczkę żelatyny w małej ilości zimnej wody, następnie dodać i rozprowadzić w ciepłym wywarze.
  • Krok 5

    Pokrój dwie cebule w ćwiartki. Dodaj marchew, dwie cebule, przyprawę Knorr. Zalej litrem wody. Gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Odcedź wywar.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

114
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
380
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
114
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Średnie
73
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie