Kotlety mielone z młodymi ziemniakami
łatwe
446 osób zapisało

Składniki
500 gramów
500 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz i wrzuć w całości (większe przekrój na pół) wrzącej i lekko osolonej wody. Gotuj do miękkości.

Krok 2
W tym czasie mięso mielone wymieszaj dokładnie z jajkiem, połową szklanki wody i zawartością opakowania Fix Knorr. Wyrób dokładnie masę i formuj tradycyjne kotlety.

Krok 3
Kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na oleju po 8-12 minut z każdej strony. Ugotowane ziemniaki odsącz i obtocz w maśle oraz posiekanym koperku. Dopraw solą. Podawaj z kotletami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotlety mielone z młodymi ziemniakami
Kotleciki mielone podane z młodymi ziemniakami to niezastąpiony kulinarny duet, doskonały na obiad w gronie najbliższych. Uwielbiają je wszyscy domownicy, a żeby zaspokoić ich głód, potrzebujesz dosłownie chwilę. Wczesnym latem młode ziemniaczki, kiedy tylko pojawiają się na straganach, od razu wchodzą z impetem do menu. Nie ma się co dziwić, bo o żadnej porze roku nie smakują tak, jak od razu po wykopaniu. Małe ziemniaczki stanowią pyszny i harmonijny dodatek do wszystkich rodzajów mięs. Przeważnie gotuje się je w lekko osolonej wodzie, ale my proponujemy odejść od tego schematu i upiec ziemniaczki w mundurkach. Przed włożeniem do piekarnika, koniecznie posyp je Fixem Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr. Wśród wiernych towarzyszy ziemniaków są oczywiście mielone kotlety, najlepiej przygotowane z mięsa wołowo-wieprzowego.