Wiejskie kotlety mielone - przepis z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Kotlety mielone z młodymi ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

942 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

444 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz i wrzuć w całości (większe przekrój na pół) wrzącej i lekko osolonej wody. Gotuj do miękkości.

Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

W tym czasie mięso mielone wymieszaj dokładnie z jajkiem, połową szklanki wody i zawartością opakowania Fix Knorr. Wyrób dokładnie masę i formuj tradycyjne kotlety.

Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Kotlety obtocz w bułce tartej i smaż na oleju po 8-12 minut z każdej strony. Ugotowane ziemniaki odsącz i obtocz w maśle oraz posiekanym koperku. Dopraw solą. Podawaj z kotletami.

Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone z młodymi ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety mielone z młodymi ziemniakami Kotlety mielone z młodymi ziemniakami

Kotleciki mielone podane z młodymi ziemniakami to niezastąpiony kulinarny duet, doskonały na obiad w gronie najbliższych. Uwielbiają je wszyscy domownicy, a żeby zaspokoić ich głód, potrzebujesz dosłownie chwilę. Wczesnym latem młode ziemniaczki, kiedy tylko pojawiają się na straganach, od razu wchodzą z impetem do menu. Nie ma się co dziwić, bo o żadnej porze roku nie smakują tak, jak od razu po wykopaniu. Małe ziemniaczki stanowią pyszny i harmonijny dodatek do wszystkich rodzajów mięs. Przeważnie gotuje się je w lekko osolonej wodzie, ale my proponujemy odejść od tego schematu i upiec ziemniaczki w mundurkach. Przed włożeniem do piekarnika, koniecznie posyp je Fixem Wiejskie ziemniaczki z koperkiem i masełkiem Knorr. Wśród wiernych towarzyszy ziemniaków są oczywiście mielone kotlety, najlepiej przygotowane z mięsa wołowo-wieprzowego.