Kotlety mielone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone

Autor: Paulina Drong

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli łopatka nie jest zmielona - zmiel ją drobno

Krok 2

Bułkę namocz w wodzie, środek musi być mokry. Przed dodaniem wyciśnij ją w rękach.

Krok 3

Do miski z mięsem dodaj jajko, namoczoną bułkę, bułkę tartą, ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany)

Krok 4

Do miski dodaj przyprawy (majeranek, sól, pieprz - inne wg uznania)

Krok 5

Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kotlety

Krok 6

Na rozgrzanym oleju na patelni piecz kotlety do uzyskania brązowego koloru.

Krok 7

Z tej ilości powinno wyjść około 8 większych kotletów. Można je podzielić na mniejsze lub np na kulki jak do klopsików.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej