
Składniki
1 kilogram
20 mililitrów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj olej, przyprawę Knorr, sól, pieprz i paprykę wędzoną. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2
W garnku zagotuj 200 ml wody, dodaj kostkę bulionową i masło. Energicznie zamieszaj do rozpuszczenia i połączenia składników.

Krok 3
Przygotowanym sosem zalej mięso, przykryj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piecz przez 3 godz.

Krok 4
Gotowe mięso poszarp za pomocą widelca i wymieszaj w sosie powstałym podczas pieczenia.


Dobra rada:
Szarpana wieprzowina będzie idealnie pasować do domowych burgerów.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej