Szarpana wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarpana wieprzowina

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
210 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

20 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj olej, przyprawę Knorr, sól, pieprz i paprykę wędzoną. Całość dokładnie wymieszaj.

Szarpana wieprzowina - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj 200 ml wody, dodaj kostkę bulionową i masło. Energicznie zamieszaj do rozpuszczenia i połączenia składników.

Szarpana wieprzowina - Krok 2

Krok 3

Przygotowanym sosem zalej mięso, przykryj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piecz przez 3 godz.

Szarpana wieprzowina - Krok 3

Krok 4

Gotowe mięso poszarp za pomocą widelca i wymieszaj w sosie powstałym podczas pieczenia.

Szarpana wieprzowina - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szarpana wieprzowina będzie idealnie pasować do domowych burgerów. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Stromboli
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej