Szarpana wieprzowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szarpana wieprzowina

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
210 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

20 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj olej, przyprawę Knorr, sól, pieprz i paprykę wędzoną. Całość dokładnie wymieszaj.

Szarpana wieprzowina - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj 200 ml wody, dodaj kostkę bulionową i masło. Energicznie zamieszaj do rozpuszczenia i połączenia składników.

Szarpana wieprzowina - Krok 2

Krok 3

Przygotowanym sosem zalej mięso, przykryj i włóż do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piecz przez 3 godz.

Szarpana wieprzowina - Krok 3

Krok 4

Gotowe mięso poszarp za pomocą widelca i wymieszaj w sosie powstałym podczas pieczenia.

Szarpana wieprzowina - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szarpana wieprzowina będzie idealnie pasować do domowych burgerów. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szarpana wieprzowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z brokuła
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej