
Składniki
600 gramów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obierz i pokrój na talarki. Ugotuj je na półtwardo.
Krok 2
Na rozgrzane masło* wlej syrop oraz wrzuć cukier.
Krok 3
Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści, po czym wrzuć marchewki.
Krok 4
Duś do momentu, gdy syrop zamieni się w karmel.
Krok 5
Marchew podawaj na kotletach schabowych. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej