Marchewki z klonowym karmelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewki z klonowym karmelem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz i pokrój na talarki. Ugotuj je na półtwardo.

Krok 2

Na rozgrzane masło* wlej syrop oraz wrzuć cukier.

Krok 3

Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści, po czym wrzuć marchewki.

Krok 4

Duś do momentu, gdy syrop zamieni się w karmel.

Krok 5

Marchew podawaj na kotletach schabowych. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kebab w chlebie tostowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej