Marchewki z klonowym karmelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewki z klonowym karmelem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz i pokrój na talarki. Ugotuj je na półtwardo.

Krok 2

Na rozgrzane masło* wlej syrop oraz wrzuć cukier.

Krok 3

Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści, po czym wrzuć marchewki.

Krok 4

Duś do momentu, gdy syrop zamieni się w karmel.

Krok 5

Marchew podawaj na kotletach schabowych. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej