Marchewki z klonowym karmelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewki z klonowym karmelem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz i pokrój na talarki. Ugotuj je na półtwardo.

Krok 2

Na rozgrzane masło* wlej syrop oraz wrzuć cukier.

Krok 3

Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści, po czym wrzuć marchewki.

Krok 4

Duś do momentu, gdy syrop zamieni się w karmel.

Krok 5

Marchew podawaj na kotletach schabowych. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewki z klonowym karmelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej