
Składniki
600 gramów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obierz i pokrój na talarki. Ugotuj je na półtwardo.
Krok 2
Na rozgrzane masło* wlej syrop oraz wrzuć cukier.
Krok 3
Mieszaj do czasu, gdy cukier się rozpuści, po czym wrzuć marchewki.
Krok 4
Duś do momentu, gdy syrop zamieni się w karmel.
Krok 5
Marchew podawaj na kotletach schabowych. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej