Kasza z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

2 listków

1 łyżka

1 łyżka

1200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz grzyby w ciepłej wodzie, następnie pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Posiekaną cebulę podsmaż w garnku na oleju. Dodaj grzyby oraz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr i smaż przez chwilę razem.

Krok 3

Dodaj kaszę i zalej całość wodą.

Krok 4

Wrzuć także majeranek, pieprz, liść laurowy oraz kostki Rosołu na włoszczyźnie Knorr. Doprowadź całość do wrzenia, następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

Przykryte naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz do momentu, gdy kasza zupełnie wchłonie wodę - stanie się miękka i sucha.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej