Kasza z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

2 listków

1 łyżka

1 łyżka

1200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz grzyby w ciepłej wodzie, następnie pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Posiekaną cebulę podsmaż w garnku na oleju. Dodaj grzyby oraz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr i smaż przez chwilę razem.

Krok 3

Dodaj kaszę i zalej całość wodą.

Krok 4

Wrzuć także majeranek, pieprz, liść laurowy oraz kostki Rosołu na włoszczyźnie Knorr. Doprowadź całość do wrzenia, następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

Przykryte naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz do momentu, gdy kasza zupełnie wchłonie wodę - stanie się miękka i sucha.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej