Kasza z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

2 listków

1 łyżka

1 łyżka

1200 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz grzyby w ciepłej wodzie, następnie pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Posiekaną cebulę podsmaż w garnku na oleju. Dodaj grzyby oraz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr i smaż przez chwilę razem.

Krok 3

Dodaj kaszę i zalej całość wodą.

Krok 4

Wrzuć także majeranek, pieprz, liść laurowy oraz kostki Rosołu na włoszczyźnie Knorr. Doprowadź całość do wrzenia, następnie przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

Przykryte naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz do momentu, gdy kasza zupełnie wchłonie wodę - stanie się miękka i sucha.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej