
Składniki
250 mililitrów
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki, czosnek posiekać drobno. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, sosem sojowym, czosnkiem, szalotkami, sambal oelek, kuminem. Dokładnie wyrobić. Uformować małe klopsiki.
Krok 2
Rozgrzać tłuszcz na patelni i obsmażyć klopsiki na rumiano. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Posiekać drobno papryczkę chilli. Fix Napoli wymieszać z 250ml wody i łyżką oleju. Dodać chilli. Wymieszać. Sos pogrzać żeby zgęstniał.
Krok 4
Na klopsiki wylać sos, posypać startym serem, zapiekać w piekarniu w 180st. ok 20 - 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































