Klopsiki zapiekane na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki zapiekane na ostro

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki, czosnek posiekać drobno. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, sosem sojowym, czosnkiem, szalotkami, sambal oelek, kuminem. Dokładnie wyrobić. Uformować małe klopsiki.

Krok 2

Rozgrzać tłuszcz na patelni i obsmażyć klopsiki na rumiano. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Posiekać drobno papryczkę chilli. Fix Napoli wymieszać z 250ml wody i łyżką oleju. Dodać chilli. Wymieszać. Sos pogrzać żeby zgęstniał.

Krok 4

Na klopsiki wylać sos, posypać startym serem, zapiekać w piekarniu w 180st. ok 20 - 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Skrzydełka na ryżu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej