
Składniki
250 mililitrów
1 szklanka
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
500 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki, czosnek posiekać drobno. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, sosem sojowym, czosnkiem, szalotkami, sambal oelek, kuminem. Dokładnie wyrobić. Uformować małe klopsiki.
Krok 2
Rozgrzać tłuszcz na patelni i obsmażyć klopsiki na rumiano. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Posiekać drobno papryczkę chilli. Fix Napoli wymieszać z 250ml wody i łyżką oleju. Dodać chilli. Wymieszać. Sos pogrzać żeby zgęstniał.
Krok 4
Na klopsiki wylać sos, posypać startym serem, zapiekać w piekarniu w 180st. ok 20 - 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































