Klopsiki zapiekane na ostro

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szklanka

250 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki, czosnek posiekać drobno. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, sosem sojowym, czosnkiem, szalotkami, sambal oelek, kuminem. Dokładnie wyrobić. Uformować małe klopsiki.

Krok 2

Rozgrzać tłuszcz na patelni i obsmażyć klopsiki na rumiano. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Posiekać drobno papryczkę chilli. Fix Napoli wymieszać z 250ml wody i łyżką oleju. Dodać chilli. Wymieszać. Sos pogrzać żeby zgęstniał.

Krok 4

Na klopsiki wylać sos, posypać startym serem, zapiekać w piekarniu w 180st. ok 20 - 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej