Klopsiki zapiekane na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki zapiekane na ostro

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 szklanka

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki, czosnek posiekać drobno. Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, sosem sojowym, czosnkiem, szalotkami, sambal oelek, kuminem. Dokładnie wyrobić. Uformować małe klopsiki.

Krok 2

Rozgrzać tłuszcz na patelni i obsmażyć klopsiki na rumiano. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3

Posiekać drobno papryczkę chilli. Fix Napoli wymieszać z 250ml wody i łyżką oleju. Dodać chilli. Wymieszać. Sos pogrzać żeby zgęstniał.

Krok 4

Na klopsiki wylać sos, posypać startym serem, zapiekać w piekarniu w 180st. ok 20 - 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki zapiekane na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej