Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

51 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

395 osób wydrukowało

Pobierz pdf

421 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę. Kiełbasę, boczek oraz warzywa również pokrój w podobnej wielkości kawałki.

Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W misce połącz musztardę, olej i majeranek – dodaj przyprawę Knorr i wymieszaj. Do przygotowanej marynaty włóż pokrojoną karkówkę. Odstaw do lodówki na 15 minut.

Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie wszystkie składniki nabijaj na przemian na drewniane patyki.

Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie i smaż przez ok. 20 minut obracając co chwila. Gotowe szaszłyki podawaj z musztardą i opiekanymi ziemniakami.

Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby drewniane patyki nie paliły się na grillu, namocz je wcześniej w wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasąSzaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą

Planujesz przyjęcie przy grillu i zastanawiasz się, jakie mięso będzie najlepsze? Połącz ze sobą kilka gatunków i przygotuj smaczne szaszłyki. Sięgnij po karkówkę, mięso które często podaje się opieczone na ruszcie – nadaje się do tego doskonale. Jest soczysta i krucha, a żeby wydobyć z niej pełnię smaku, nadziej ją na patyczki razem z kiełbasą i wędzonym boczkiem. Jednak zanim to zrobisz, wieprzowinę zamarynuj w przyprawie i musztardzie, by dodać jej wyrazistości. Jeśli lubisz pikantne mięso, użyj musztardy dijon. Żeby urozmaicić wygląd i smak szaszłyków, karkówkę, boczek i kiełbasę przeplataj kawałkami zielonej lub czerwonej papryki oraz cebulą. Jeśli chcesz, dodaj także inne składniki – na grilla doskonale nadają się pieczarki i bakłażan. Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą serwuj z pieczonymi ziemniakami, musztardą albo pikantnym sosem, na przykład paprykowym lub czosnkowym. Przed podaniem możesz oprószyć je rozmarynem. Skorzystaj z naszego przepisu przy najbliższej okazji.