Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na maśle. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posyp odrobiną soli i odstaw na ok. 10 minut. Odciśnij z nadmiaru soków.

Krok 3

W misce wymieszaj mięso, jajko, cukinię i cebulę. Dopraw przyprawą do mięs Knorr, pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Jeśli trzeba dodaj bułki tartej, aby masa była zwarta i dało się z niej formować kuleczki.

Krok 4

Do dłoni bierz po porcji masy mięsnej, spłaszczaj, na środek kładź po kawałku sera feta i całość zamykaj formując małe kuleczki. Smaż na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej