Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na maśle. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posyp odrobiną soli i odstaw na ok. 10 minut. Odciśnij z nadmiaru soków.

Krok 3

W misce wymieszaj mięso, jajko, cukinię i cebulę. Dopraw przyprawą do mięs Knorr, pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Jeśli trzeba dodaj bułki tartej, aby masa była zwarta i dało się z niej formować kuleczki.

Krok 4

Do dłoni bierz po porcji masy mięsnej, spłaszczaj, na środek kładź po kawałku sera feta i całość zamykaj formując małe kuleczki. Smaż na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej