Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

4 łyżki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na maśle. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posyp odrobiną soli i odstaw na ok. 10 minut. Odciśnij z nadmiaru soków.

Krok 3

W misce wymieszaj mięso, jajko, cukinię i cebulę. Dopraw przyprawą do mięs Knorr, pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Jeśli trzeba dodaj bułki tartej, aby masa była zwarta i dało się z niej formować kuleczki.

Krok 4

Do dłoni bierz po porcji masy mięsnej, spłaszczaj, na środek kładź po kawałku sera feta i całość zamykaj formując małe kuleczki. Smaż na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sashimi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej