Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na maśle. Odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posyp odrobiną soli i odstaw na ok. 10 minut. Odciśnij z nadmiaru soków.

Krok 3

W misce wymieszaj mięso, jajko, cukinię i cebulę. Dopraw przyprawą do mięs Knorr, pieprzem i czosnkiem w mini kostkach Knorr. Jeśli trzeba dodaj bułki tartej, aby masa była zwarta i dało się z niej formować kuleczki.

Krok 4

Do dłoni bierz po porcji masy mięsnej, spłaszczaj, na środek kładź po kawałku sera feta i całość zamykaj formując małe kuleczki. Smaż na oleju na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z mięsa mielonego z cukinią i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej