Antipasti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antipasti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

6 ziaren

400 gramów

null

0.5 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i podsmaż czosnek.

Krok 3

Dodaj pieczarki, liście laurowe, pieprz i sól, skrop sokiem z cytryny. Całość smaż, aż pieczarki wchłoną cały płyn.

Krok 4

Posiekaj warzywa i dodaj. Podsmażaj.

Krok 5

Zawartość patelni przełóż do słoików i zalej oliwą, tak aby wszystko było przykryte. Wystudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej