Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
6 ziaren
400 gramów
null
0.5 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i podsmaż czosnek.
Krok 3
Dodaj pieczarki, liście laurowe, pieprz i sól, skrop sokiem z cytryny. Całość smaż, aż pieczarki wchłoną cały płyn.
Krok 4
Posiekaj warzywa i dodaj. Podsmażaj.
Krok 5
Zawartość patelni przełóż do słoików i zalej oliwą, tak aby wszystko było przykryte. Wystudź.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej