
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
6 ziaren
400 gramów
null
0.5 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i podsmaż czosnek.
Krok 3
Dodaj pieczarki, liście laurowe, pieprz i sól, skrop sokiem z cytryny. Całość smaż, aż pieczarki wchłoną cały płyn.
Krok 4
Posiekaj warzywa i dodaj. Podsmażaj.
Krok 5
Zawartość patelni przełóż do słoików i zalej oliwą, tak aby wszystko było przykryte. Wystudź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej