Antipasti przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antipasti

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

6 ziaren

400 gramów

null

0.5 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę. Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 2

Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i podsmaż czosnek.

Krok 3

Dodaj pieczarki, liście laurowe, pieprz i sól, skrop sokiem z cytryny. Całość smaż, aż pieczarki wchłoną cały płyn.

Krok 4

Posiekaj warzywa i dodaj. Podsmażaj.

Krok 5

Zawartość patelni przełóż do słoików i zalej oliwą, tak aby wszystko było przykryte. Wystudź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antipasti  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej