
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
6 ziaren
400 gramów
null
0.5 sztuki
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek przeciśnij przez praskę. Pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy i podsmaż czosnek.
Krok 3
Dodaj pieczarki, liście laurowe, pieprz i sól, skrop sokiem z cytryny. Całość smaż, aż pieczarki wchłoną cały płyn.
Krok 4
Posiekaj warzywa i dodaj. Podsmażaj.
Krok 5
Zawartość patelni przełóż do słoików i zalej oliwą, tak aby wszystko było przykryte. Wystudź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej