Pieczeń rzymska z serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

313 osób wydrukowało

Pobierz pdf

353 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

6 sztuk

150 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

300 mililitrów

10 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku, 4 jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Oddziel żółtka od białek pozostałych dwóch jaj. Białka ubij na niezbyt sztywną pianę.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, natkę pietruszki, żółtka oraz pianę z białek. Dopraw do smaku przyprawą Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 3

Krok 4

W wysmarowanej brytfance ułóż część mięsa. Na środku mięsa połóż jajka i ser pokrojony w kostkę. Przykryj dokładnie resztą mięsa, tworząc roladę.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 4

Krok 5

Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz 50 minut. Podlewaj wodą.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 5

Krok 6

Pieczeń podawaj pokrojoną w grube plastry polane sosem powstałym podczas pieczenia.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna calvert  calvert

    Joanna calvert calvert , 04.07.2017

    super!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczeń rzymska z serem pleśniowymPieczeń rzymska z serem pleśniowym

Bułkę namocz w mleku, 4 jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.