Pieczeń rzymska z serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

148 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

6 sztuk

150 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

300 mililitrów

10 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku, 4 jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Oddziel żółtka od białek pozostałych dwóch jaj. Białka ubij na niezbyt sztywną pianę.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, natkę pietruszki, żółtka oraz pianę z białek. Dopraw do smaku przyprawą Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 3

Krok 4

W wysmarowanej brytfance ułóż część mięsa. Na środku mięsa połóż jajka i ser pokrojony w kostkę. Przykryj dokładnie resztą mięsa, tworząc roladę.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 4

Krok 5

Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz 50 minut. Podlewaj wodą.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 5

Krok 6

Pieczeń podawaj pokrojoną w grube plastry polane sosem powstałym podczas pieczenia.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna calvert  calvert

    Joanna calvert calvert , 04.07.2017

    super!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej