
Składniki
700 gramów
6 sztuk
150 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
300 mililitrów
10 gramów
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w mleku, 4 jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.
Krok 2
Oddziel żółtka od białek pozostałych dwóch jaj. Białka ubij na niezbyt sztywną pianę.
Krok 3
Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, natkę pietruszki, żółtka oraz pianę z białek. Dopraw do smaku przyprawą Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
W wysmarowanej brytfance ułóż część mięsa. Na środku mięsa połóż jajka i ser pokrojony w kostkę. Przykryj dokładnie resztą mięsa, tworząc roladę.
Krok 5
Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz 50 minut. Podlewaj wodą.
Krok 6
Pieczeń podawaj pokrojoną w grube plastry polane sosem powstałym podczas pieczenia.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej