Pieczeń rzymska z serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

160 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

6 sztuk

150 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

300 mililitrów

10 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku, 4 jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Oddziel żółtka od białek pozostałych dwóch jaj. Białka ubij na niezbyt sztywną pianę.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, natkę pietruszki, żółtka oraz pianę z białek. Dopraw do smaku przyprawą Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 3

Krok 4

W wysmarowanej brytfance ułóż część mięsa. Na środku mięsa połóż jajka i ser pokrojony w kostkę. Przykryj dokładnie resztą mięsa, tworząc roladę.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 4

Krok 5

Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz 50 minut. Podlewaj wodą.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 5

Krok 6

Pieczeń podawaj pokrojoną w grube plastry polane sosem powstałym podczas pieczenia.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna calvert  calvert

    Joanna calvert calvert , 04.07.2017

    super!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej