Pieczeń rzymska z serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

158 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

229 osób wydrukowało

Pobierz pdf

256 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

6 sztuk

150 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

300 mililitrów

10 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w mleku, 4 jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Oddziel żółtka od białek pozostałych dwóch jaj. Białka ubij na niezbyt sztywną pianę.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj wyciśniętą bułkę, natkę pietruszki, żółtka oraz pianę z białek. Dopraw do smaku przyprawą Delikat Knorr i dokładnie wymieszaj.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 3

Krok 4

W wysmarowanej brytfance ułóż część mięsa. Na środku mięsa połóż jajka i ser pokrojony w kostkę. Przykryj dokładnie resztą mięsa, tworząc roladę.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 4

Krok 5

Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz 50 minut. Podlewaj wodą.

Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - Krok 5

Krok 6

Pieczeń podawaj pokrojoną w grube plastry polane sosem powstałym podczas pieczenia.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna calvert  calvert

    Joanna calvert calvert , 04.07.2017

    super!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska z serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej