
Składniki
80 dekagramów
1 opakowanie
30 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Marchew ugotuj. Szczypiorek, cebulę i czosnek drobno posiekaj. Pieczarki drobno pokrój.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pieczarki i przesmaż.
Krok 3
Mięso razem z marchewką zmiel. Dodaj Fix Knorr i majeranek, dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj do mięsa szczypiorek, przestudzone pieczarki i majeranek.
Krok 5
Masę mięsną włóż do natłuszczonej i posypanej bułką tartą keksówki. Piecz około 60 minut w temperaturze 200 stopni. Pieczeń możesz podawać jako danie główne lub z żurawiną na przystawkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczeń drobiowa
Pieczeń drobiowa posiada całe mnóstwo zastosowań – możesz ją zaserwować na ciepło jako składnik obiadu, jako przekąskę na przyjęciu towarzyskim, czy na zimno jako składnik śniadaniowych kanapek dla całej rodziny. Jeżeli przygotowujesz z niej obiad, najlepiej smakować będzie z dodatkiem ziemniaków, ryżu lub kaszy polana sosem pieczarkowym, kurkowym lub ziołowym. Gdy zdecydujesz się potraktować ją jako przekąskę, podaj ją wraz z ćwikłami lub bukietem sałat. Na kanapkach natomiast, świetnie komponować się będzie z musztardą i kiszonym ogórkiem. Filet drobiowy jest z natury dość suchym mięsem, ale dodatek warzyw, w tym gotowanej słodkiej marchewki, dodaje mu soczystości i aromatu, zapewnia też piękny kolor. Natomiast szczypiorek, podsmażone pieczarki, cebula i duża ilość i majeranku nadają pieczeni drobiowej charakter i smak.