PRZEPISY.PL

Szczypiorek, smażone pieczarki i majeranek nadają pieczeni drobiowej charakter. Pyszna na ciepło lub na zimno, na przykład na kanapkach.

Pieczeń drobiowa - autor: przepisy.pl

Pieczeń drobiowa

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
263
osoby dodały do Mniamlisty
263
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • marchew2 szt
  • bułka tarta2 łyżki
  • szczypiorek1 pęczek
  • majeranek1 łyżka
  • olej
Pieczeń drobiowa – krok 1

Krok 1

Marchew ugotuj. Szczypiorek, cebulę i czosnek drobno posiekaj. Pieczarki drobno pokrój.
Pieczeń drobiowa – krok 2

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj pieczarki i przesmaż.
Pieczeń drobiowa – krok 3

Krok 3

Mięso razem z marchewką zmiel. Dodaj Fix Knorr i majeranek, dokładnie wymieszaj.
Pieczeń drobiowa – krok 4

Krok 4

Dodaj do mięsa szczypiorek, przestudzone pieczarki i majeranek.
Pieczeń drobiowa – krok 5

Krok 5

Masę mięsną włóż do natłuszczonej i posypanej bułką tartą keksówki. Piecz około 60 minut w temperaturze 200 stopni. Pieczeń możesz podawać jako danie główne lub z żurawiną na przystawkę.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gołąbki bez zawijania KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

155
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
125
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
965
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
275
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe