
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka rozbij z obu stron, posyp pieprzem i solą oraz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Rozbij jajko i rozbełtaj.
Krok 3
Kotlety mocz w jajku i obtaczaj w migdałach - mocno dociskaj, by płatki dobrze się trzymały.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotlety na złoty kolor.
Krok 5
Przykryj patelnię i smaż przez 5 minut na małym ogniu. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej