Migdałowe kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Migdałowe kotlety

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka rozbij z obu stron, posyp pieprzem i solą oraz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Rozbij jajko i rozbełtaj.

Krok 3

Kotlety mocz w jajku i obtaczaj w migdałach - mocno dociskaj, by płatki dobrze się trzymały.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotlety na złoty kolor.

Krok 5

Przykryj patelnię i smaż przez 5 minut na małym ogniu. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej