
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka rozbij z obu stron, posyp pieprzem i solą oraz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Rozbij jajko i rozbełtaj.
Krok 3
Kotlety mocz w jajku i obtaczaj w migdałach - mocno dociskaj, by płatki dobrze się trzymały.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotlety na złoty kolor.
Krok 5
Przykryj patelnię i smaż przez 5 minut na małym ogniu. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej