
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
100 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka rozbij z obu stron, posyp pieprzem i solą oraz Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Rozbij jajko i rozbełtaj.
Krok 3
Kotlety mocz w jajku i obtaczaj w migdałach - mocno dociskaj, by płatki dobrze się trzymały.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotlety na złoty kolor.
Krok 5
Przykryj patelnię i smaż przez 5 minut na małym ogniu. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej