Migdałowe kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Migdałowe kotlety

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka rozbij z obu stron, posyp pieprzem i solą oraz Przyprawą do kurczaka Knorr.

Krok 2

Rozbij jajko i rozbełtaj.

Krok 3

Kotlety mocz w jajku i obtaczaj w migdałach - mocno dociskaj, by płatki dobrze się trzymały.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotlety na złoty kolor.

Krok 5

Przykryj patelnię i smaż przez 5 minut na małym ogniu. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Migdałowe kotlety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej