krokiety z wafla

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

2

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 łyżeczka

3 sztuki

20 dekagramów

null szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: mięso mielone, pieczarki obrane, obgotowane i drobno pokrojone, zeszkloną cebulkę i paprykę w drobniutką kostkę wyrabiamy razem i przyprawiamy do smaku.

Krok 2

Wafle skrapiamy delikatnie wodą lub mlekiem, aż będą się w stanie zawinąć. nakładamy farsz i zawijamy. obtaczamy w panierce z jaj i bułki tartej i smażymy na oleju:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej