krokiety z wafla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

krokiety z wafla

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

9

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 łyżeczka

3 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: mięso mielone, pieczarki obrane, obgotowane i drobno pokrojone, zeszkloną cebulkę i paprykę w drobniutką kostkę wyrabiamy razem i przyprawiamy do smaku.

Krok 2

Wafle skrapiamy delikatnie wodą lub mlekiem, aż będą się w stanie zawinąć. nakładamy farsz i zawijamy. obtaczamy w panierce z jaj i bułki tartej i smażymy na oleju:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej