krokiety z wafla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

krokiety z wafla

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

9

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 łyżeczka

3 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: mięso mielone, pieczarki obrane, obgotowane i drobno pokrojone, zeszkloną cebulkę i paprykę w drobniutką kostkę wyrabiamy razem i przyprawiamy do smaku.

Krok 2

Wafle skrapiamy delikatnie wodą lub mlekiem, aż będą się w stanie zawinąć. nakładamy farsz i zawijamy. obtaczamy w panierce z jaj i bułki tartej i smażymy na oleju:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej