krokiety z wafla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

krokiety z wafla

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

9

20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 kilograma

2 sztuki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 łyżeczka

3 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: mięso mielone, pieczarki obrane, obgotowane i drobno pokrojone, zeszkloną cebulkę i paprykę w drobniutką kostkę wyrabiamy razem i przyprawiamy do smaku.

Krok 2

Wafle skrapiamy delikatnie wodą lub mlekiem, aż będą się w stanie zawinąć. nakładamy farsz i zawijamy. obtaczamy w panierce z jaj i bułki tartej i smażymy na oleju:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • krokiety z wafla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej