
Składniki
1 opakowanie
0.5 kilograma
2 sztuki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 łyżeczka
3 sztuki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Farsz: mięso mielone, pieczarki obrane, obgotowane i drobno pokrojone, zeszkloną cebulkę i paprykę w drobniutką kostkę wyrabiamy razem i przyprawiamy do smaku.
Krok 2
Wafle skrapiamy delikatnie wodą lub mlekiem, aż będą się w stanie zawinąć. nakładamy farsz i zawijamy. obtaczamy w panierce z jaj i bułki tartej i smażymy na oleju:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej