Krokiety z jajek na twardo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z jajek na twardo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
388 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

492 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

200 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, następnie zagotuj. Sos powinien być bardzo gęsty, odstaw do ostygnięcia.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 1

Krok 2

6 jajek ugotuj na twardo i zetrzyj na grubych oczkach.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 2

Krok 3

Do sosu dodaj parmezan, zieleninę i posiekane jajka. Z masy uformuj owalne krokiety, obtocz je w żółtku z oliwą i w bułce tartej.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 3

Krok 4

Smaż na głębokim tłuszczu, posyp pozostałą zieleniną i podawaj.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Wawrzyniak

    Aleksandra Wawrzyniak , 16.10.2019

    bardzo szybki i łatwy przepis,polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Brzozowska

    Jola Brzozowska , 21.04.2018

    uwielbiam te kotleciki, szybki tani obiad, lub kolacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krokiety z jajek na twardoKrokiety z jajek na twardo

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, następnie zagotuj. Sos powinien być bardzo gęsty, odstaw do ostygnięcia.