Krokiety z jajek na twardo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z jajek na twardo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

366 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

237 osób wydrukowało

Pobierz pdf

456 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

200 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, następnie zagotuj. Sos powinien być bardzo gęsty, odstaw do ostygnięcia.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 1

Krok 2

6 jajek ugotuj na twardo i zetrzyj na grubych oczkach.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 2

Krok 3

Do sosu dodaj parmezan, zieleninę i posiekane jajka. Z masy uformuj owalne krokiety, obtocz je w żółtku z oliwą i w bułce tartej.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 3

Krok 4

Smaż na głębokim tłuszczu, posyp pozostałą zieleniną i podawaj.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Wawrzyniak

    Aleksandra Wawrzyniak , 16.10.2019

    bardzo szybki i łatwy przepis,polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Brzozowska

    Jola Brzozowska , 21.04.2018

    uwielbiam te kotleciki, szybki tani obiad, lub kolacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej