Krokiety z jajek na twardo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z jajek na twardo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

328 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

417 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 opakowanie

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

200 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną, następnie zagotuj. Sos powinien być bardzo gęsty, odstaw do ostygnięcia.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 1

Krok 2

6 jajek ugotuj na twardo i zetrzyj na grubych oczkach.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 2

Krok 3

Do sosu dodaj parmezan, zieleninę i posiekane jajka. Z masy uformuj owalne krokiety, obtocz je w żółtku z oliwą i w bułce tartej.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 3

Krok 4

Smaż na głębokim tłuszczu, posyp pozostałą zieleniną i podawaj.

Krokiety z jajek na twardo - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Wawrzyniak

    Aleksandra Wawrzyniak , 16.10.2019

    bardzo szybki i łatwy przepis,polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Brzozowska

    Jola Brzozowska , 21.04.2018

    uwielbiam te kotleciki, szybki tani obiad, lub kolacja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z jajek na twardo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krokiety z szynki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej