
Składniki
800 gramów
1
2 sztuki
100
1 pęczek
4 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki i marchew. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Marchew pokrój w kostkę. Dwa jajka ugotuj na twardo, następnie posiekaj drobno. Natkę również posiekaj.

Krok 2
Do przeciśniętych ziemniaków dodaj łyżkę mąki, żółtka, masło, marchewkę z groszkiem, posiekaną natkę oraz żółtka. Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i gałką muszkatołową. Wyrób jednolite ciasto.

Krok 3
Białka ubij na płynną pianę. Z ciasta uformuj podłużne paluszki, obtocz każdy w mące ziemniaczanej, białku i na koniec w bułce tartej.

Krok 4
Gotowe smaż w głębokim tłuszczu lub zapiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej