
Składniki
4 plastry
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety przytnij tak, aby miały ładny kształt. Resztki posiekaj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż czosnek, cebulę, oliwki i natkę razem z okrawkami z filetów z łososia. Odłóż na bok.
Krok 3
Na patelni podsmaż filety.
Krok 4
Posmaruj płaty ciasta filo oliwą. Na każdym plastrze ułóż plaster pomidora, plasterki jajka, filet, kromkę chleba i usmażoną mieszankę.
Krok 5
Zawiń ciasto w zgrabny pakiecik, tak jak polskie krokiety. Smaż na patelni do czasu, gdy zabarwią się na złocisto-brązowe.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej