Hiszpańskie krokiety z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańskie krokiety z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przytnij tak, aby miały ładny kształt. Resztki posiekaj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż czosnek, cebulę, oliwki i natkę razem z okrawkami z filetów z łososia. Odłóż na bok.

Krok 3

Na patelni podsmaż filety.

Krok 4

Posmaruj płaty ciasta filo oliwą. Na każdym plastrze ułóż plaster pomidora, plasterki jajka, filet, kromkę chleba i usmażoną mieszankę.

Krok 5

Zawiń ciasto w zgrabny pakiecik, tak jak polskie krokiety. Smaż na patelni do czasu, gdy zabarwią się na złocisto-brązowe.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wodzionka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej