Hiszpańskie krokiety z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańskie krokiety z łososiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 szczypta

1 szczypta

0.5 pęczka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przytnij tak, aby miały ładny kształt. Resztki posiekaj.

Krok 2

Na oliwie podsmaż czosnek, cebulę, oliwki i natkę razem z okrawkami z filetów z łososia. Odłóż na bok.

Krok 3

Na patelni podsmaż filety.

Krok 4

Posmaruj płaty ciasta filo oliwą. Na każdym plastrze ułóż plaster pomidora, plasterki jajka, filet, kromkę chleba i usmażoną mieszankę.

Krok 5

Zawiń ciasto w zgrabny pakiecik, tak jak polskie krokiety. Smaż na patelni do czasu, gdy zabarwią się na złocisto-brązowe.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańskie krokiety z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej