
Składniki
4 plastry
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety przytnij tak, aby miały ładny kształt. Resztki posiekaj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż czosnek, cebulę, oliwki i natkę razem z okrawkami z filetów z łososia. Odłóż na bok.
Krok 3
Na patelni podsmaż filety.
Krok 4
Posmaruj płaty ciasta filo oliwą. Na każdym plastrze ułóż plaster pomidora, plasterki jajka, filet, kromkę chleba i usmażoną mieszankę.
Krok 5
Zawiń ciasto w zgrabny pakiecik, tak jak polskie krokiety. Smaż na patelni do czasu, gdy zabarwią się na złocisto-brązowe.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej