
Składniki
700 gramów
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
200 mililitrów
50 mililitrów
1 sztuka
1 litr
1 kilogram
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby podziel na kawałki wielkości kęsa.
Krok 2
Cebulę, czosnek i paprykę podsmaż na oliwie przez 3 minuty.
Krok 3
Dodaj ziemniaki i podgrzewaj kolejne 3 minuty.
Krok 4
Wlej brandy i gotuj do momentu, gdy się zredukuje.
Krok 5
Dodaj miąższ pomidorowy i chwilę gotuj, a następnie wlej 2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut, by ziemniaki zmiękły.
Krok 6
Dodaj kawałki ryb i gotuj przez kilka minut. Podawaj w głębokich talerzach z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej