
Składniki
700 gramów
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
200 mililitrów
50 mililitrów
1 sztuka
1 litr
1 kilogram
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby podziel na kawałki wielkości kęsa.
Krok 2
Cebulę, czosnek i paprykę podsmaż na oliwie przez 3 minuty.
Krok 3
Dodaj ziemniaki i podgrzewaj kolejne 3 minuty.
Krok 4
Wlej brandy i gotuj do momentu, gdy się zredukuje.
Krok 5
Dodaj miąższ pomidorowy i chwilę gotuj, a następnie wlej 2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut, by ziemniaki zmiękły.
Krok 6
Dodaj kawałki ryb i gotuj przez kilka minut. Podawaj w głębokich talerzach z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej