Zupa rybna z ziemniakami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

200 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

1 litr

1 kilogram

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby podziel na kawałki wielkości kęsa.

Krok 2

Cebulę, czosnek i paprykę podsmaż na oliwie przez 3 minuty.

Krok 3

Dodaj ziemniaki i podgrzewaj kolejne 3 minuty.

Krok 4

Wlej brandy i gotuj do momentu, gdy się zredukuje.

Krok 5

Dodaj miąższ pomidorowy i chwilę gotuj, a następnie wlej 2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut, by ziemniaki zmiękły.

Krok 6

Dodaj kawałki ryb i gotuj przez kilka minut. Podawaj w głębokich talerzach z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej