Zupa rybna z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna z ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

200 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

1 litr

1 kilogram

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby podziel na kawałki wielkości kęsa.

Krok 2

Cebulę, czosnek i paprykę podsmaż na oliwie przez 3 minuty.

Krok 3

Dodaj ziemniaki i podgrzewaj kolejne 3 minuty.

Krok 4

Wlej brandy i gotuj do momentu, gdy się zredukuje.

Krok 5

Dodaj miąższ pomidorowy i chwilę gotuj, a następnie wlej 2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut, by ziemniaki zmiękły.

Krok 6

Dodaj kawałki ryb i gotuj przez kilka minut. Podawaj w głębokich talerzach z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej