Składniki
700 gramów
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
200 mililitrów
50 mililitrów
1 sztuka
1 litr
1 kilogram
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby podziel na kawałki wielkości kęsa.
Krok 2
Cebulę, czosnek i paprykę podsmaż na oliwie przez 3 minuty.
Krok 3
Dodaj ziemniaki i podgrzewaj kolejne 3 minuty.
Krok 4
Wlej brandy i gotuj do momentu, gdy się zredukuje.
Krok 5
Dodaj miąższ pomidorowy i chwilę gotuj, a następnie wlej 2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut, by ziemniaki zmiękły.
Krok 6
Dodaj kawałki ryb i gotuj przez kilka minut. Podawaj w głębokich talerzach z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej