
Składniki
700 gramów
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
200 mililitrów
50 mililitrów
1 sztuka
1 litr
1 kilogram
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby podziel na kawałki wielkości kęsa.
Krok 2
Cebulę, czosnek i paprykę podsmaż na oliwie przez 3 minuty.
Krok 3
Dodaj ziemniaki i podgrzewaj kolejne 3 minuty.
Krok 4
Wlej brandy i gotuj do momentu, gdy się zredukuje.
Krok 5
Dodaj miąższ pomidorowy i chwilę gotuj, a następnie wlej 2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut, by ziemniaki zmiękły.
Krok 6
Dodaj kawałki ryb i gotuj przez kilka minut. Podawaj w głębokich talerzach z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej