Zupa rybna z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna z ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

200 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

1 litr

1 kilogram

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby podziel na kawałki wielkości kęsa.

Krok 2

Cebulę, czosnek i paprykę podsmaż na oliwie przez 3 minuty.

Krok 3

Dodaj ziemniaki i podgrzewaj kolejne 3 minuty.

Krok 4

Wlej brandy i gotuj do momentu, gdy się zredukuje.

Krok 5

Dodaj miąższ pomidorowy i chwilę gotuj, a następnie wlej 2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut, by ziemniaki zmiękły.

Krok 6

Dodaj kawałki ryb i gotuj przez kilka minut. Podawaj w głębokich talerzach z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej