Zupa rybna z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna z ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

200 mililitrów

50 mililitrów

1 sztuka

1 litr

1 kilogram

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby podziel na kawałki wielkości kęsa.

Krok 2

Cebulę, czosnek i paprykę podsmaż na oliwie przez 3 minuty.

Krok 3

Dodaj ziemniaki i podgrzewaj kolejne 3 minuty.

Krok 4

Wlej brandy i gotuj do momentu, gdy się zredukuje.

Krok 5

Dodaj miąższ pomidorowy i chwilę gotuj, a następnie wlej 2 szklanki bulionu. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez 10 minut, by ziemniaki zmiękły.

Krok 6

Dodaj kawałki ryb i gotuj przez kilka minut. Podawaj w głębokich talerzach z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej