Zupa rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

158 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

244 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

572 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż w garnku na margarynie.

Krok 2

Wlej 1 l wody i zagotuj. Dopraw do smaku Bulionem na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem, gotuj 10 minut na wolnym ogniu – do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

Rybę pokrój w kostkę 1x1 cm i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 2-3 minuty, następnie dodaj śmietanę. Gotową zupę udekoruj gałązkami koperku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast łososia możesz użyć również innej ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa rybna Zupa rybna

Zupa rybna kojarzy się z wakacjami i nadmorskimi specjałami kupowanymi na lokalnym targu. Jednak każdego dnia można łatwo przywołać smaki lata, nie ruszając się z domu. Wystarczy zaopatrzyć się w filet z łososia, marchewkę, ziemniaki, śmietanę oraz trochę ziół i przypraw. Przyda się też koperek. Jeśli akurat nie masz go pod ręką, zupa rybna smakuje równie wyśmienicie posypana np. tymiankiem. Można też uatrakcyjnić ją grzankami z razowego chleba lub podać po prostu z bagietką. Zupa rybna to sposób na szybki lunch lub kolację. Doskonale sprawdzi się jako potrawa, którą poczęstujesz gości podczas pokazu zdjęć z wakacji lub snucia wspólnych wspomnień z letniego wypadu. Smak łososia, którego mięso jest delikatne samo w sobie, w otoczeniu warzyw nabiera szczególnej łagodności. Sprawdź, czy i Tobie przypadnie do gustu. Wypróbuj proponowany przepis!