Zupa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

165 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

274 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

610 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż w garnku na margarynie.

Krok 2

Wlej 1 l wody i zagotuj. Dopraw do smaku Bulionem na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem, gotuj 10 minut na wolnym ogniu – do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

Rybę pokrój w kostkę 1x1 cm i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 2-3 minuty, następnie dodaj śmietanę. Gotową zupę udekoruj gałązkami koperku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast łososia możesz użyć również innej ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa rybna Zupa rybna

Zupa rybna kojarzy się z wakacjami i nadmorskimi specjałami kupowanymi na lokalnym targu. Jednak każdego dnia można łatwo przywołać smaki lata, nie ruszając się z domu. Wystarczy zaopatrzyć się w filet z łososia, marchewkę, ziemniaki, śmietanę oraz trochę ziół i przypraw. Przyda się też koperek. Jeśli akurat nie masz go pod ręką, zupa rybna smakuje równie wyśmienicie posypana np. tymiankiem. Można też uatrakcyjnić ją grzankami z razowego chleba lub podać po prostu z bagietką. Zupa rybna to sposób na szybki lunch lub kolację. Doskonale sprawdzi się jako potrawa, którą poczęstujesz gości podczas pokazu zdjęć z wakacji lub snucia wspólnych wspomnień z letniego wypadu. Smak łososia, którego mięso jest delikatne samo w sobie, w otoczeniu warzyw nabiera szczególnej łagodności. Sprawdź, czy i Tobie przypadnie do gustu. Wypróbuj proponowany przepis!