Zupa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

166 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

279 osób wydrukowało

Pobierz pdf

625 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż w garnku na margarynie.

Krok 2

Wlej 1 l wody i zagotuj. Dopraw do smaku Bulionem na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem, gotuj 10 minut na wolnym ogniu – do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 3

Rybę pokrój w kostkę 1x1 cm i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 2-3 minuty, następnie dodaj śmietanę. Gotową zupę udekoruj gałązkami koperku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast łososia możesz użyć również innej ryby.

2

Opinie o przepisie

  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 19.06.2021

    TAK! Żadnej zupy rybnej jeszcze nie jadłam, ale na taki pomysł mały wpadłam, że wszystko co z masłem lepiej smakuje, więc robiąc ją - z margaryny zrezygnuję :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irmina

    Irmina , 18.06.2021

    TAK. Jest to przepis odbiegający od klasycznej znanej mi rybnej do której zawsze dodaję cebule i paprykę podsmażoną oraz pomidory z puszki. Zupa robi się gęsta, aromatyczna i pyszna. Powinna być ostra - pieprz cayenne doda odpowiedniej mocy. Dla lubiących egzotykę lub delikatniejszy smak w zamian za śmietanę można dodać mleczko kokosowe. Polecam serdecznie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pamiętaj, żeby być zalogowanym, jeśli chcesz, aby Twój komentarz wziął udział w konkursie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa rybna Zupa rybna

Zupa rybna kojarzy się z wakacjami i nadmorskimi specjałami kupowanymi na lokalnym targu. Jednak każdego dnia można łatwo przywołać smaki lata, nie ruszając się z domu. Wystarczy zaopatrzyć się w filet z łososia, marchewkę, ziemniaki, śmietanę oraz trochę ziół i przypraw. Przyda się też koperek. Jeśli akurat nie masz go pod ręką, zupa rybna smakuje równie wyśmienicie posypana np. tymiankiem. Można też uatrakcyjnić ją grzankami z razowego chleba lub podać po prostu z bagietką. Zupa rybna to sposób na szybki lunch lub kolację. Doskonale sprawdzi się jako potrawa, którą poczęstujesz gości podczas pokazu zdjęć z wakacji lub snucia wspólnych wspomnień z letniego wypadu. Smak łososia, którego mięso jest delikatne samo w sobie, w otoczeniu warzyw nabiera szczególnej łagodności. Sprawdź, czy i Tobie przypadnie do gustu. Wypróbuj proponowany przepis!