
Składniki
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
3 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa pokrój na mniejsze kawałki i przesmaż w garnku na margarynie.
Krok 2
Wlej 1 l wody i zagotuj. Dopraw do smaku Bulionem na włoszczyźnie Knorr oraz pieprzem, gotuj 10 minut na wolnym ogniu – do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Krok 3
Rybę pokrój w kostkę 1x1 cm i dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 2-3 minuty, następnie dodaj śmietanę. Gotową zupę udekoruj gałązkami koperku.

Dobra rada:
Zamiast łososia możesz użyć również innej ryby.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa rybna
Zupa rybna kojarzy się z wakacjami i nadmorskimi specjałami kupowanymi na lokalnym targu. Jednak każdego dnia można łatwo przywołać smaki lata, nie ruszając się z domu. Wystarczy zaopatrzyć się w filet z łososia, marchewkę, ziemniaki, śmietanę oraz trochę ziół i przypraw. Przyda się też koperek. Jeśli akurat nie masz go pod ręką, zupa rybna smakuje równie wyśmienicie posypana np. tymiankiem. Można też uatrakcyjnić ją grzankami z razowego chleba lub podać po prostu z bagietką. Zupa rybna to sposób na szybki lunch lub kolację. Doskonale sprawdzi się jako potrawa, którą poczęstujesz gości podczas pokazu zdjęć z wakacji lub snucia wspólnych wspomnień z letniego wypadu. Smak łososia, którego mięso jest delikatne samo w sobie, w otoczeniu warzyw nabiera szczególnej łagodności. Sprawdź, czy i Tobie przypadnie do gustu. Wypróbuj proponowany przepis!



































