
Składniki
200 gramów
1 sztuka
70 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
2 łyżki
2 litry
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz i umyj, brokuły podziel na różyczki, a resztę warzyw pokrój w kostkę, pora w plastry.
Krok 2
W garnku przesmażaj cebulę, marchew, selera i pietruszkę przez ok 5 min i zalej wodą dodając Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Zupę gotuj ok. 7 min i dodaj resztę warzyw. Gotuj razem do miękkości.
Krok 4
W końcowej fazie gotowania dodaj śmietanę zahartowaną ( w misce wymieszaj z gorącą zupą)
Krok 5
Podawaj z natką pietruszki
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej