Zupa jarzynowa z brokułem - warzywna: z ziemniakami | Przepisy pixel

Zupa jarzynowa z brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

70 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

2 litry

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i umyj, brokuły podziel na różyczki, a resztę warzyw pokrój w kostkę, pora w plastry.

Krok 2

W garnku przesmażaj cebulę, marchew, selera i pietruszkę przez ok 5 min i zalej wodą dodając Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Zupę gotuj ok. 7 min i dodaj resztę warzyw. Gotuj razem do miękkości.

Krok 4

W końcowej fazie gotowania dodaj śmietanę zahartowaną ( w misce wymieszaj z gorącą zupą)

Krok 5

Podawaj z natką pietruszki

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej