
Składniki
200 gramów
1 sztuka
70 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
2 łyżki
2 litry
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz i umyj, brokuły podziel na różyczki, a resztę warzyw pokrój w kostkę, pora w plastry.
Krok 2
W garnku przesmażaj cebulę, marchew, selera i pietruszkę przez ok 5 min i zalej wodą dodając Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Zupę gotuj ok. 7 min i dodaj resztę warzyw. Gotuj razem do miękkości.
Krok 4
W końcowej fazie gotowania dodaj śmietanę zahartowaną ( w misce wymieszaj z gorącą zupą)
Krok 5
Podawaj z natką pietruszki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej