Zupa jarzynowa z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

70 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

2 łyżki

2 litry

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i umyj, brokuły podziel na różyczki, a resztę warzyw pokrój w kostkę, pora w plastry.

Krok 2

W garnku przesmażaj cebulę, marchew, selera i pietruszkę przez ok 5 min i zalej wodą dodając Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Zupę gotuj ok. 7 min i dodaj resztę warzyw. Gotuj razem do miękkości.

Krok 4

W końcowej fazie gotowania dodaj śmietanę zahartowaną ( w misce wymieszaj z gorącą zupą)

Krok 5

Podawaj z natką pietruszki

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej