
Składniki
2 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
5 szczypt
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na kościach i skórach, które zostały z luzowania udek z kurczaka gotujemy bulion z kostką warzywną.

Krok 2
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i dodajemy mieszankę warzyw. Rozkruszamy obie mini kostki Knorr, posypujemy nimi warzywa i dusimy ok. 5 minut.

Krok 3
Następnie warzywa wsypujemy do garnka z bulionem i gotujemy do miękkości około 5 minut, warzywa nie mogą się rozgotować. Zupę rozlewamy do miseczek i dekorujemy natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa jarzynowa
Popularna i smaczna zupa, którą przygotujesz o każdej porze roku. Zupa jarzynowa będzie równie dobre smakowała wykonana ze świeżych jarzyn, jak i z mrożonej mieszanki. Przy mrożonce zaoszczędzisz czas, ale pewnie wiosną chętnie sięgniesz po świeżą marchewkę, kalafior, groszek, fasolkę czy seler i pietruszkę. Smak jarzyn w połączeniu z mięsnym, aromatycznym wywarem sprawdzi się jako pierwsze danie lub ciepła kolacja. Jeśli chcesz zaserwować zupę wieczorem, podaj do niej grzanki z pełnoziarnistego chleba natarte przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posypane żółtym serem. Delikatny smak marchewki i ziemniaków dobrze komponuje się z tego rodzaju pikantnym dodatkiem. Chleb możesz też po prostu posmarować ulubioną margaryną lub kremowym śmietankowym serkiem. Zupa jarzynowa oczywiście świetnie smakuje posypana zieloną cebulką, natką pietruszki czy koperkiem. Jeśli nie wyobrażasz jej sobie bez śmietany, możesz ją również zabielić. W Twojej kuchni dawno nie gościła popularna „jarzynówka”? Zrób ją według naszego przepisu i ciesz się jej smakiem!