Zupa jarzynowa z kalafiorem - warzywna: przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z kalafiorem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
1810 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

586 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1185 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

2 litry

3 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 2 litrach wrzątku.

Krok 2

Dodaj paczkę mrożonych warzyw i gotuj 10 minut.

Krok 3

Ziemniaki obierz, ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.

Krok 4

Dodaj je do wywaru z warzywami i gotuj przez 5 minut.

Krok 5

Dodaj kalafior oraz śmietanę i gotuj na tyle długo, by kalafior stał się miękki.

Krok 6

Dopraw do smaku pieprzem, posyp siekanym koprem i podawaj.

7

Opinie o przepisie

  • Runfree

    Runfree , 23.04.2022

    "Krok 3 Ziemniaki obierz, ugotuj, a następnie pokrój w kostkę. Krok 4 Dodaj je do wywaru z warzywami i gotuj przez 5 minut. Krok 5 Dodaj kalafior oraz śmietanę i gotuj na tyle długo, by kalafior stał się miękki." Z ziemniaków nic nie zostanie.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Robert Grzesinski

    Robert Grzesinski , 06.10.2020

    Wyszło OK. Super smaczna dietetyczna strawa. Dałem dużo kopru i brukselę i wyszło super aromatycznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Nowińska

    Krystyna Nowińska , 29.01.2018

    Pyszna.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jess Bonarsky

    Jess Bonarsky , 09.10.2016

    https://www.youtube.com/watch?v=N4RBsWH3Lmo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert  Koscielecki

    Robert Koscielecki , 20.04.2015

    Bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Sztemberg

    Sebastian Sztemberg , 20.04.2015

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa jarzynowa z kalafioremZupa jarzynowa z kalafiorem

Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.