
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
2 litry
3 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostki Rosołu z kury Knorr w 2 litrach wrzątku.
Krok 2
Dodaj paczkę mrożonych warzyw i gotuj 10 minut.
Krok 3
Ziemniaki obierz, ugotuj, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 4
Dodaj je do wywaru z warzywami i gotuj przez 5 minut.
Krok 5
Dodaj kalafior oraz śmietanę i gotuj na tyle długo, by kalafior stał się miękki.
Krok 6
Dopraw do smaku pieprzem, posyp siekanym koprem i podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa jarzynowa z kalafiorem
Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.