
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
5 ziaren
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
6 szklanek
2 łyżki
2 sztuki
0.25 sztuki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę grubo poszatkuj. Pora pokrój w plasterki. Pozostałe warzywa obierz.
Krok 2
Cebulę posiekaj, ziemniaki pokrój w grubą kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera pokrój na kawałki. Bulion zagotuj.
Krok 3
W rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy i zeszklij na niej cebulę oraz pora. Dodaj przyprawy, marchewkę, seler i pietruszkę. Smaż 1 minutę.
Krok 4
Zalej bulionem i poczekaj aż zawrze, następnie zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 10 minut.
Krok 5
Dodaj kapustę i ziemniaki, przypraw solą i pieprzem. Gotuj 15 minut.
Krok 6
Ząbki czosnku rozkrój, natrzyj nimi kromki chleba, następnie pokrój je w kostkę i zrumień na maśle.
Krok 7
Zupę rozlej do talerzy, posyp grzankami i posiekaną natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej