
Składniki
60 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę i dodaj do niej Bulionetki Knorr.

Krok 2
Pietruszkę opłucz i drobno posiekaj.

Krok 3
Ziemniaki pokrój w kostkę i wraz z pietruszką włóż do garnka. Gotuj do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie.

Krok 4
Odlej około 1 szklanki zupy, dodaj do niej śmietanę i wymieszaj. Następnie wlej do zupy i całość zagotuj. Na koniec dopraw zupę do smaku pieprzem i odrobiną soli. Podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej