Zupa pietruszkowa z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pietruszkowa z ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i dodaj do niej Bulionetki Knorr.

Zupa pietruszkowa z ziemniakami - Krok 1

Krok 2

Pietruszkę opłucz i drobno posiekaj.

Zupa pietruszkowa z ziemniakami - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki pokrój w kostkę i wraz z pietruszką włóż do garnka. Gotuj do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie.

Zupa pietruszkowa z ziemniakami - Krok 3

Krok 4

Odlej około 1 szklanki zupy, dodaj do niej śmietanę i wymieszaj. Następnie wlej do zupy i całość zagotuj. Na koniec dopraw zupę do smaku pieprzem i odrobiną soli. Podawaj.

Zupa pietruszkowa z ziemniakami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pietruszkowa z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej