Składniki
60 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę i dodaj do niej Bulionetki Knorr.
Krok 2
Pietruszkę opłucz i drobno posiekaj.
Krok 3
Ziemniaki pokrój w kostkę i wraz z pietruszką włóż do garnka. Gotuj do momentu, gdy ziemniaki staną się miękkie.
Krok 4
Odlej około 1 szklanki zupy, dodaj do niej śmietanę i wymieszaj. Następnie wlej do zupy i całość zagotuj. Na koniec dopraw zupę do smaku pieprzem i odrobiną soli. Podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej