Zupa koperkowa z mielonym mięsem z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa koperkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 pęczek

4 łyżki

3 łyżki

6 szklanek

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem i bułką tartą, wyrób, dopraw solą i pieprzem. Uformuj klopsy i obtocz je w mące.

Krok 2

Do gotującego się bulionu Knorra dodaj obraną i pokrojoną w plasterki marchew.

Krok 3

Wrzuć pulpeciki i gotuj 10 minut. Następnie je wyjmij i trzymaj w cieple.

Krok 4

Połącz mleko z kaszą i wlej do gotującego się bulionu Knorr.

Krok 5

Dopraw solą , pieprzem oraz sokiem z cytryny, włóż pulpety i posiekany koperek, gotuj 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa koperkowaZupa koperkowa

Zupy jarzynowe to świetna propozycja na ciepłe dni. Podawane w letniej temperaturze, z grzankami, jajkiem czy kluskami, mają właściwości orzeźwiające. Wśród popularnych zup tego typu, np. szczawiowej i botwinki, na uwagę zasługuje również koperkowa. Do jej przygotowania możesz wykorzystać bulion warzywny czy rosół z poprzedniego dnia. By wzbogacić danie, warto przyrządzić pulpeciki mięsne z jajkiem, dodatkiem bułki tartej oraz przypraw, obtoczone w mące. Wrzucone do wywaru z plasterkami marchewki stworzą bazę dla zupy, a udgotowane pulpety zastąpią wspomniane wcześniej grzanki czy makaron. Zgodnie z nazwą dania, niezbędny będzie również posiekany świeży koperek. By nie stracił swoich właściwości, czyli intensywnego koloru i smaku, należy dodać go na końcu do gotującego się wywaru. Kasza manna, zmieszana z mlekiem, nada całości gęstszą konsystencję. Zupa koperkowa może być podawana także na gorąco – bezpośrednio po ugotowaniu – lub podgrzewana. Sprawdź proponowany przepis i przyrządź smaczną potrawę dla całej rodziny.