Wyśmienita zupa z mielonych orzechów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

5 szklanek

100 gramów

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo pokrój w kostkę i zrumień na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Wyjmij z rondelka i na tym samym tłuszczu usmaż również pociętą w kostkę szynkę.

Krok 3

Podlej wrzącym rosołem, dodaj orzechy i gotuj przez kilka minut.

Krok 4

Wyśmienitą zupę orzechową podawaj razem ze zrumienioną bułką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej