
Składniki
400 gramów
5 szklanek
100 gramów
4 sztuki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczywo pokrój w kostkę i zrumień na rozgrzanym maśle*.
Krok 2
Wyjmij z rondelka i na tym samym tłuszczu usmaż również pociętą w kostkę szynkę.
Krok 3
Podlej wrzącym rosołem, dodaj orzechy i gotuj przez kilka minut.
Krok 4
Wyśmienitą zupę orzechową podawaj razem ze zrumienioną bułką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej