Wyśmienita zupa z mielonych orzechów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita zupa z mielonych orzechów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

5 szklanek

100 gramów

4 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo pokrój w kostkę i zrumień na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Wyjmij z rondelka i na tym samym tłuszczu usmaż również pociętą w kostkę szynkę.

Krok 3

Podlej wrzącym rosołem, dodaj orzechy i gotuj przez kilka minut.

Krok 4

Wyśmienitą zupę orzechową podawaj razem ze zrumienioną bułką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita zupa z mielonych orzechów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej