Wyśmienita zupa z mielonych orzechów

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

4 sztuki

5 szklanek

500 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczywo pokrój w kostkę i zrumień na rozgrzanym maśle*.

Krok 1

Wyjmij z rondelka i na tym samym tłuszczu usmaż również pociętą w kostkę szynkę.

Krok 1

Podlej wrzącym rosołem, dodaj orzechy i gotuj przez kilka minut.

Krok 1

Wyśmienitą zupę orzechową podawaj razem ze zrumienioną bułką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej