Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

3 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyc i pokroic w paski.Wrzucic do garnka razem z pokrojonym czosnkiem oraz odrobiną masła.Zagotowac ciągle mieszając.Następnie wlac bulion,przykryc i gotowac przez 10 min.

Krok 2

Na końcu dodac sól i pieprz do smaku,oraz mleko lub śmietanę 30%,zamieszac i wszystko zmiksowac blenderem razem z puree ziemniaczanym na jednolitą masę.

Krok 3

Do zupy brukselkowej dodac jajko,ziemniaki,sól i pieprz.Wszystko zmiksowac jeśli masa będzie za rzadka dodac 2-3 łyżki mąki i zamieszac.Formowac kulki obtaczac je w bułce tartej i smażyc w garnuszku z rozgrzanym olejem.Podawac w bulionówce lub w filiżance z dodatkiem jednej łyżeczki oliwy truflowej oraz z kuleczkami brukselkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej