Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

3 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyc i pokroic w paski.Wrzucic do garnka razem z pokrojonym czosnkiem oraz odrobiną masła.Zagotowac ciągle mieszając.Następnie wlac bulion,przykryc i gotowac przez 10 min.

Krok 2

Na końcu dodac sól i pieprz do smaku,oraz mleko lub śmietanę 30%,zamieszac i wszystko zmiksowac blenderem razem z puree ziemniaczanym na jednolitą masę.

Krok 3

Do zupy brukselkowej dodac jajko,ziemniaki,sól i pieprz.Wszystko zmiksowac jeśli masa będzie za rzadka dodac 2-3 łyżki mąki i zamieszac.Formowac kulki obtaczac je w bułce tartej i smażyc w garnuszku z rozgrzanym olejem.Podawac w bulionówce lub w filiżance z dodatkiem jednej łyżeczki oliwy truflowej oraz z kuleczkami brukselkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bulgur z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej