Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 sztuka

3 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyc i pokroic w paski.Wrzucic do garnka razem z pokrojonym czosnkiem oraz odrobiną masła.Zagotowac ciągle mieszając.Następnie wlac bulion,przykryc i gotowac przez 10 min.

Krok 2

Na końcu dodac sól i pieprz do smaku,oraz mleko lub śmietanę 30%,zamieszac i wszystko zmiksowac blenderem razem z puree ziemniaczanym na jednolitą masę.

Krok 3

Do zupy brukselkowej dodac jajko,ziemniaki,sól i pieprz.Wszystko zmiksowac jeśli masa będzie za rzadka dodac 2-3 łyżki mąki i zamieszac.Formowac kulki obtaczac je w bułce tartej i smażyc w garnuszku z rozgrzanym olejem.Podawac w bulionówce lub w filiżance z dodatkiem jednej łyżeczki oliwy truflowej oraz z kuleczkami brukselkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem pieczarkowy z nutką trufli i kulkami z brukselki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej