Smażone warzywa w tempurze - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

178 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

2.5 łyżki

125 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię przekrój wzdłuż na pół, następnie ponownie na pół i wytnij pestki. Zielone części pokrój w słupki o szerokości 0,5 centymetra. Podobnie pokrój papryki oraz wcześniej obranego ziemniaka.

Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W misce ubij białka na pianę, dodaj wodę gazowaną, sól oraz oba rodzaje mąki. Delikatnie wymieszaj. Ciasto powinno być lekkie i puszyste.

Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W szerokim rondlu podgrzej olej. Następnie słupki warzyw kolejno maczaj w cieście i smaż w oleju. Kiedy warzywa nabiorą złocistej barwy odcedź je na papierowym ręczniku.

Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - Krok 3

Krok 4

W tym czasie przygotuj sos. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody. Dodaj sos sojowy, ocet mirin, posiekane chilli i cukier. Gotuj, aż sos zgęstnieje mieszając od czasu do czasu.

Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Chrupiące warzywa ułóż w stos i posyp świeżo posiekaną kolendrą. Sos podawaj oddzielnie.

Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone warzywa w tempurze - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tradycyjna golonka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone warzywa w tempurze - VIDEOSmażone warzywa w tempurze - VIDEO

Przepis na warzywa w tempurze jest stworzony dla Ciebie, jeśli lubisz czasem poeksperymentować w kuchni, ale chcesz, żeby było szybko i łatwo! Ta przystawka zachwyci Twoich gości. Będzie oryginalnie.

Dla kogo?

Dla fanów warzyw pod różną postacią. Lubisz inspirować się kuchniami świata? Warzywa w tempurze prosto z Japonii z chęcią zagości na Twoim stole! 

Na jaką okazję?

Robisz imprezę i szukasz czegoś na przystawkę? Ten przepis sprawdzi się idealnie w roli przekąski. Warzywa w tempurze Cię nie zawiodą!

Czy wiesz, że?

Warzywa w tempurze to potrawa kuchni japońskiej. Oprócz warzyw, w tempurze przygotować można ryby, owoce morza i grzyby. 

Dla urozmaicenia

Potrawę możesz serwować z ugotowanym ryżem, delikatnie polaną sosem. Tak przygotowana, będzie znakomita również na obiad.