Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku
łatwe
705 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.

Krok 2
W szerokim rondlu rozgrzej olej i usmaż posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa.

Krok 3
Wymieszaj jogurt ze śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr. Wlej do rondla.

Krok 4
Dodaj sos sojowy i duś wszystko aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie.


Dobra rada:
Aby nadać daniu bardziej pikantnego charakteru dodaj posiekaną papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej