Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku
łatwe
712 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.

Krok 2
W szerokim rondlu rozgrzej olej i usmaż posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa.

Krok 3
Wymieszaj jogurt ze śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr. Wlej do rondla.

Krok 4
Dodaj sos sojowy i duś wszystko aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie.


Dobra rada:
Aby nadać daniu bardziej pikantnego charakteru dodaj posiekaną papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej