Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
210 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

490 osób wydrukowało

Pobierz pdf

705 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu rozgrzej olej i usmaż posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt ze śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr. Wlej do rondla.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos sojowy i duś wszystko aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać daniu bardziej pikantnego charakteru dodaj posiekaną papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w curry z jogurtem po indyjskuWarzywa w curry z jogurtem po indyjsku

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.