Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

467 osób wydrukowało

Pobierz pdf

679 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu rozgrzej olej i usmaż posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt ze śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr. Wlej do rondla.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos sojowy i duś wszystko aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać daniu bardziej pikantnego charakteru dodaj posiekaną papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w curry z jogurtem po indyjskuWarzywa w curry z jogurtem po indyjsku

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.