Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku
łatwe
566 osób zapisało
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
150 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.
Krok 2
W szerokim rondlu rozgrzej olej i usmaż posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa.
Krok 3
Wymieszaj jogurt ze śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr. Wlej do rondla.
Krok 4
Dodaj sos sojowy i duś wszystko aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie.
Dobra rada:
Aby nadać daniu bardziej pikantnego charakteru dodaj posiekaną papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej