Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

166 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

353 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

506 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

150 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu rozgrzej olej i usmaż posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt ze śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr. Wlej do rondla.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos sojowy i duś wszystko aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać daniu bardziej pikantnego charakteru dodaj posiekaną papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej