Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
212 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

501 osób wydrukowało

Pobierz pdf

712 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu rozgrzej olej i usmaż posiekany czosnek oraz wszystkie warzywa.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt ze śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr. Wlej do rondla.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 3

Krok 4

Dodaj sos sojowy i duś wszystko aż sos zgęstnieje a warzywa będą miękkie.

Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać daniu bardziej pikantnego charakteru dodaj posiekaną papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa w curry z jogurtem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa w curry z jogurtem po indyjskuWarzywa w curry z jogurtem po indyjsku

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kawałki. Podobnie pokrój cukinię oraz cebulę.