
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
3 łyżki
1.5 litra
350 gramów
1 kilogram
400 gramów
1.5 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj sól i pieprz.
Krok 2
Panieruj w niej mięso i smaż z cebulą i czosnkiem kilka minut.
Krok 3
Dodaj pomidory, chili i wywar wołowy i gotuj przez około 1,5 godziny do czasu, gdy mięso stanie się miękkie.
Krok 4
Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową i gotuj jeszcze ok. 15 minut.
Krok 5
Do mąki dodaj sól i pieprz.
Krok 6
Panieruj w niej mięso i smaż z cebulą i czosnkiem kilka minut.
Krok 7
Dodaj pomidory, chili i wywar wołowy i gotuj przez około 1,5 godziny do czasu, gdy mięso stanie się miękkie.
Krok 8
Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową i gotuj jeszcze ok. 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej