Wołowina Michoacan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina Michoacan

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

3 łyżki

1.5 litra

350 gramów

1 kilogram

400 gramów

1.5 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól i pieprz.

Krok 2

Panieruj w niej mięso i smaż z cebulą i czosnkiem kilka minut.

Krok 3

Dodaj pomidory, chili i wywar wołowy i gotuj przez około 1,5 godziny do czasu, gdy mięso stanie się miękkie.

Krok 4

Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

Krok 5

Do mąki dodaj sól i pieprz.

Krok 6

Panieruj w niej mięso i smaż z cebulą i czosnkiem kilka minut.

Krok 7

Dodaj pomidory, chili i wywar wołowy i gotuj przez około 1,5 godziny do czasu, gdy mięso stanie się miękkie.

Krok 8

Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej