Wołowina Michoacan

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

3 łyżki

1.5 litra

350 gramów

1 kilogram

400 gramów

1.5 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól i pieprz.

Krok 2

Panieruj w niej mięso i smaż z cebulą i czosnkiem kilka minut.

Krok 3

Dodaj pomidory, chili i wywar wołowy i gotuj przez około 1,5 godziny do czasu, gdy mięso stanie się miękkie.

Krok 4

Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

Krok 5

Do mąki dodaj sól i pieprz.

Krok 6

Panieruj w niej mięso i smaż z cebulą i czosnkiem kilka minut.

Krok 7

Dodaj pomidory, chili i wywar wołowy i gotuj przez około 1,5 godziny do czasu, gdy mięso stanie się miękkie.

Krok 8

Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej