Wołowina Michoacan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina Michoacan

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

3 łyżki

1.5 litra

350 gramów

1 kilogram

400 gramów

1.5 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj sól i pieprz.

Krok 2

Panieruj w niej mięso i smaż z cebulą i czosnkiem kilka minut.

Krok 3

Dodaj pomidory, chili i wywar wołowy i gotuj przez około 1,5 godziny do czasu, gdy mięso stanie się miękkie.

Krok 4

Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

Krok 5

Do mąki dodaj sól i pieprz.

Krok 6

Panieruj w niej mięso i smaż z cebulą i czosnkiem kilka minut.

Krok 7

Dodaj pomidory, chili i wywar wołowy i gotuj przez około 1,5 godziny do czasu, gdy mięso stanie się miękkie.

Krok 8

Po tym czasie dodaj fasolkę szparagową i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina Michoacan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej