Buritas

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

0

12 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz.

Krok 1

Przygotuj marynatę. Zmiażdż czosnek, wymieszaj z solą i pieprzem.

Krok 1

Następnie połącz z sokiem z cytryny i oregano.

Krok 1

Gotową marynata natrzyj mięso i pozostaw na noc w lodówce.

Krok 1

Następnego dnia podsmaż na oliwie, wystudź i pokrój na małe kawałki. Mięso podsusz.

Krok 1

Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. Zeszklij ją na patelni. Dodaj mięso i usmaż.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Karkówka na ostro
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej