
Składniki
1 sztuka
null
0.5 łyżki
0.5 łyżki
600 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz.
Krok 2
Przygotuj marynatę. Zmiażdż czosnek, wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Następnie połącz z sokiem z cytryny i oregano.
Krok 4
Gotową marynata natrzyj mięso i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 5
Następnego dnia podsmaż na oliwie, wystudź i pokrój na małe kawałki. Mięso podsusz.
Krok 6
Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. Zeszklij ją na patelni. Dodaj mięso i usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej