Buritas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buritas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 łyżki

0.5 łyżki

600 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz.

Krok 2

Przygotuj marynatę. Zmiażdż czosnek, wymieszaj z solą i pieprzem.

Krok 3

Następnie połącz z sokiem z cytryny i oregano.

Krok 4

Gotową marynata natrzyj mięso i pozostaw na noc w lodówce.

Krok 5

Następnego dnia podsmaż na oliwie, wystudź i pokrój na małe kawałki. Mięso podsusz.

Krok 6

Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. Zeszklij ją na patelni. Dodaj mięso i usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej