Składniki
1 sztuka
null
0.5 łyżki
0.5 łyżki
600 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz.
Krok 2
Przygotuj marynatę. Zmiażdż czosnek, wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Następnie połącz z sokiem z cytryny i oregano.
Krok 4
Gotową marynata natrzyj mięso i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 5
Następnego dnia podsmaż na oliwie, wystudź i pokrój na małe kawałki. Mięso podsusz.
Krok 6
Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. Zeszklij ją na patelni. Dodaj mięso i usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej