Składniki
1 sztuka
null
0.5 łyżki
0.5 łyżki
600 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz.
Krok 2
Przygotuj marynatę. Zmiażdż czosnek, wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Następnie połącz z sokiem z cytryny i oregano.
Krok 4
Gotową marynata natrzyj mięso i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 5
Następnego dnia podsmaż na oliwie, wystudź i pokrój na małe kawałki. Mięso podsusz.
Krok 6
Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. Zeszklij ją na patelni. Dodaj mięso i usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej