Buritas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 łyżki

0.5 łyżki

600 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz.

Krok 2

Przygotuj marynatę. Zmiażdż czosnek, wymieszaj z solą i pieprzem.

Krok 3

Następnie połącz z sokiem z cytryny i oregano.

Krok 4

Gotową marynata natrzyj mięso i pozostaw na noc w lodówce.

Krok 5

Następnego dnia podsmaż na oliwie, wystudź i pokrój na małe kawałki. Mięso podsusz.

Krok 6

Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. Zeszklij ją na patelni. Dodaj mięso i usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buritas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej