
Składniki
1 sztuka
null
0.5 łyżki
0.5 łyżki
600 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz.
Krok 2
Przygotuj marynatę. Zmiażdż czosnek, wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Następnie połącz z sokiem z cytryny i oregano.
Krok 4
Gotową marynata natrzyj mięso i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 5
Następnego dnia podsmaż na oliwie, wystudź i pokrój na małe kawałki. Mięso podsusz.
Krok 6
Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. Zeszklij ją na patelni. Dodaj mięso i usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























