
Składniki
1 sztuka
null
0.5 łyżki
0.5 łyżki
600 gramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz.
Krok 2
Przygotuj marynatę. Zmiażdż czosnek, wymieszaj z solą i pieprzem.
Krok 3
Następnie połącz z sokiem z cytryny i oregano.
Krok 4
Gotową marynata natrzyj mięso i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 5
Następnego dnia podsmaż na oliwie, wystudź i pokrój na małe kawałki. Mięso podsusz.
Krok 6
Cebulę obierz, umyj i drobno posiekaj. Zeszklij ją na patelni. Dodaj mięso i usmaż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej