Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę umyj, osusz i oprósz solą. Na patelnię wlej oliwę i 2 łyżki wody, rozgrzej i dołóż mięso.

Krok 2

Smaż pod przykryciem aż woda całkowicie wyparuje i na patelni powstanie delikatna brązowa przypieczona warstwa. Dolej znowu około 2 łyżek wody i poczekaj aż wszystko co przypieczone na patelni rozpuści się. Obróć mięso na drugą stronę – w ten sposób jego powierzchnia będzie otoczona warstwą rozpuszczonego przypieczonego. Poczekaj aż znowu woda wyparuje i powtórz wszystkie czynności. Całe smażenie powinno trwać 20-25 minut.

Krok 3

Sos borowikowy przygotuj wg przepisu. Polej nim pokrojone na plastry mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Burritos
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej