Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę umyj, osusz i oprósz solą. Na patelnię wlej oliwę i 2 łyżki wody, rozgrzej i dołóż mięso.

Krok 2

Smaż pod przykryciem aż woda całkowicie wyparuje i na patelni powstanie delikatna brązowa przypieczona warstwa. Dolej znowu około 2 łyżek wody i poczekaj aż wszystko co przypieczone na patelni rozpuści się. Obróć mięso na drugą stronę – w ten sposób jego powierzchnia będzie otoczona warstwą rozpuszczonego przypieczonego. Poczekaj aż znowu woda wyparuje i powtórz wszystkie czynności. Całe smażenie powinno trwać 20-25 minut.

Krok 3

Sos borowikowy przygotuj wg przepisu. Polej nim pokrojone na plastry mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki smażone na wodzie, z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej