Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 listków

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na placku tortilli dokładnie rozsmaruj serek chrzanowy, rozłóż liście sałaty i plastry łososia.

Krok 2

Posmaruj łososia majonezem i rozłóż paski suszonych pomidorów, zwiń ciasno placek, pokrój na plasterki i każdy plaster nabij na wykałaczkę tworząc koreczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczne koreczki z tortilli z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej