Świąteczna sałatka pod gwiazdami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna sałatka pod gwiazdami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 gram

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszam z roztartym czosnkiem i ziołami. Pomarańczo filetuję.

Krok 2

Sałatę układam na talerzu tworząc koło. Dodaję owoce granatu, cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki odsączam z zalewy i dodaję do sałatki.

Krok 3

Z papryki czerwonej robię kokardkę. Chili kroję w krążki. Z chleba wykrawam gwiazdki za pomocą foremki. Prażę na oleju na patelni. Dodaję do sałatki. Podaję z aksamitnym sosem majonezowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej