Świąteczna sałatka pod gwiazdami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna sałatka pod gwiazdami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 gram

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez mieszam z roztartym czosnkiem i ziołami. Pomarańczo filetuję.

Krok 2

Sałatę układam na talerzu tworząc koło. Dodaję owoce granatu, cebulę pokrojoną w piórka. Pieczarki odsączam z zalewy i dodaję do sałatki.

Krok 3

Z papryki czerwonej robię kokardkę. Chili kroję w krążki. Z chleba wykrawam gwiazdki za pomocą foremki. Prażę na oleju na patelni. Dodaję do sałatki. Podaję z aksamitnym sosem majonezowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna sałatka pod gwiazdami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzybowa sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej