Sałatka ala śledziowa z buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ala śledziowa z buraczkami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 słoika

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 puszka

1 sztuka

125 mililitrów

0.5 łyżeczki

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety sojowe przekładam do garnka, dodaję 1 kostkę bulion warzywny, zalewam wodą około 1 litr. Gotuję 10 minut.

Krok 2

Do garnka drugiego wlewam 500 ml wody, dodaję ocet, cebulę pokrojoną w piórka, sól, ziele, liść laurowy. Gotuję 5 minut. Do zalewy gorącej przekładam kotleciki sojowe. Odstawiam najlepiej na noc do lodówki jak ostygnie.

Krok 3

Buraki ścieram na tarce jarzynowej. Cebulę drobno kroję, przekładam do miseczki posypuję solą. Odstawiam na 15 minut żeby zmiękła, dodaję do buraków. Doprawiam solą, pieprzem, octem winnym, cukrem.

Krok 4

Zamarynowane kotleciki sojowe odsączam z zalewy. Kroję w kostkę, obraną gruszkę także. Przekładam do miski, dodaję odsączony z zalewy groszek, majonez. Doprawiam solą, pieprzem.

Krok 5

Na półmisku układam na przemiennie buraki starte, sałatkę ala śledź. Dekoruję pieczarkami, groszkiem, natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej