Sałatka ala śledziowa z buraczkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ala śledziowa z buraczkami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 słoika

4 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 puszka

1 sztuka

125 mililitrów

0.5 łyżeczki

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety sojowe przekładam do garnka, dodaję 1 kostkę bulion warzywny, zalewam wodą około 1 litr. Gotuję 10 minut.

Krok 2

Do garnka drugiego wlewam 500 ml wody, dodaję ocet, cebulę pokrojoną w piórka, sól, ziele, liść laurowy. Gotuję 5 minut. Do zalewy gorącej przekładam kotleciki sojowe. Odstawiam najlepiej na noc do lodówki jak ostygnie.

Krok 3

Buraki ścieram na tarce jarzynowej. Cebulę drobno kroję, przekładam do miseczki posypuję solą. Odstawiam na 15 minut żeby zmiękła, dodaję do buraków. Doprawiam solą, pieprzem, octem winnym, cukrem.

Krok 4

Zamarynowane kotleciki sojowe odsączam z zalewy. Kroję w kostkę, obraną gruszkę także. Przekładam do miski, dodaję odsączony z zalewy groszek, majonez. Doprawiam solą, pieprzem.

Krok 5

Na półmisku układam na przemiennie buraki starte, sałatkę ala śledź. Dekoruję pieczarkami, groszkiem, natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ala śledziowa z buraczkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej