
Składniki
1 puszka
1 słoik
4 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 słoik
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotowane obieram ze skórki. Kroję w kostkę. Paprykę, ogórki konserwowe, cebulę czerwoną też kroję w kostkę.
Krok 2
Przekładam do miski, dodaję groszek odsączony z zalewy, pokrojone grzybki marynowane.
Krok 3
Natkę pietruszki drobno siekam. Dodaję majonez, sól, pieprz i mieszam. Dekoruję grzybkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej