
Składniki
1 puszka
1 słoik
4 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
1 słoik
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotowane obieram ze skórki. Kroję w kostkę. Paprykę, ogórki konserwowe, cebulę czerwoną też kroję w kostkę.
Krok 2
Przekładam do miski, dodaję groszek odsączony z zalewy, pokrojone grzybki marynowane.
Krok 3
Natkę pietruszki drobno siekam. Dodaję majonez, sól, pieprz i mieszam. Dekoruję grzybkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej