Rumsztyk wieprzowy z cebulką – przepis | Przepisy.pl pixel

Rumsztyk wieprzowy z cebulką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
152 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

344 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

622 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule do rumsztyku wieprzowego obierz, opłucz, pokrój w piórka.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 1

Krok 2

Mięso zmiel przez maszynkę do mięsa. Dodaj Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr wymieszany w niewielkiej ilości wody.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 2

Krok 3

Uformuj z masy nieduże placuszki. Obtocz w mące.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 3

Krok 4

Przygotowane rumsztyki wieprzowe smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 4

Krok 5

Po usmażeniu ułóż je na półmisku. Podsmaż cebulę na złoto i połóż porcjami na każdym rumsztyku wieprzowym.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rumsztyk wieprzowy z cebulkąRumsztyk wieprzowy z cebulką

Ze skrawków mięsa wieprzowego przygotujesz pyszny mielony rumsztyk wieprzowy z cebulką, który doskonale sprawdzi się jako proste danie obiadowe. Będzie także dobrą alternatywą dla popularnych kotletów mielonych. Zdziwisz się, jak łatwo można modyfikować klasyczne przepisy, uzyskując zupełnie nowe, jeszcze pyszniejsze rezultaty. Jak zrobić rumsztyk wieprzowy? Tego dowiesz się z opracowanej przez nas receptury. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla ciebie przyjemnością, a gorący rumsztyk wieprzowy z cebulą powodem do kulinarnej dumy.

Dla kogo?

Nie wyobrażasz sobie obiadu bez kawałka mięsa? Koniecznie wypróbuj przepis na rumsztyk wieprzowy z cebulką. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest dokładne zmielenie mięsa w maszynce. Żeby wzbogacić smak wieprzowiny na rumsztyk z duszoną cebulką, dodaj do mięsa szczyptę przyprawy do kotletów mielonych rozpuszczonej w odrobinie wody. Z mięsnej masy uformuj nieduże płaskie kotleciki i dokładnie obtaczaj je w mące pszennej. Rumsztyki wieprzowe smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu – oleju roślinnym lub smalcu wieprzowym. Rumsztyk wieprzowy to prawdziwa gratka dla wszystkich fanów tego rodzaju mięsa.

Na jaką okazję?

Soczysty rumsztyk z cebulką to danie idealne na rodzinny obiad. Jego zrobienie nie jest skomplikowane, więc bez problemu przygotujesz przepis na rumsztyk z cebulą po powrocie do domu. Własnoręczne przyrządzanie posiłków łatwo będzie wpisać w codzienny terminarz. Grunt, by wiedzieć, jak ułatwiać sobie to zadanie i nie porywać się na bardzo złożone przepisy. Rumsztyk wieprzowy z cebulką śmiało możesz serwować także podczas uroczystych, weekendowych posiłków.

Czy wiesz, że?

Rumsztyki wieprzowe po zdjęciu z patelni układaj na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Bez obaw, rumsztyk wieprzowy z cebulą z naszego przepisu nie straci przez ten zabieg na smaku, a będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie.

Dla urozmaicenia:

Klasycznie rumsztyk wieprzowy podaje się z dużą ilością smażonej cebulki. Danie serwuj na ciepło z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub ziemniaczanego purée oraz surówką, na przykład colesław. Możesz udekorować rumsztyk wieprzowy z cebulką natką pietruszki lub pomidorkami koktajlowymi.