Rumsztyk wieprzowy z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumsztyk wieprzowy z cebulką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

140 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

294 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

328 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule obierz, opłucz, pokrój w piórka.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 1

Krok 2

Mięso zmiel przez maszynkę do mięsa. Dodaj Fix Knorr wymieszany w niewielkiej ilości wody.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 2

Krok 3

Uformuj z masy nieduże placuszki. Obtocz w mące.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 3

Krok 4

Przygotowane rumsztyki smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 4

Krok 5

Po usmażeniu ułóż je na półmisku. Podsmaż cebulę na złoto i połóż porcjami na każdym rumsztyku.

Rumsztyk wieprzowy z cebulką - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumsztyk wieprzowy z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rumsztyk wieprzowy z cebulkąRumsztyk wieprzowy z cebulką

Ze skrawków mięsa wieprzowego przygotujesz pyszny mielony rumsztyk, który doskonale sprawdzi się jako proste danie obiadowe. Będzie także dobrą alternatywą dla popularnych kotletów mielonych. Zdziwisz się, jak łatwo można modyfikować klasyczne przepisy, uzyskując zupełnie nowe, jeszcze pyszniejsze rezultaty. Jak zrobić rumsztyk wieprzowy? Tego dowiesz się z opracowanej przez nas receptury. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla ciebie przyjemnością, a gorący rumsztyk wieprzowy z cebulą powodem do kulinarnej dumy.

Dla kogo? Nie wyobrażasz sobie obiadu bez kawałka mięsa? Koniecznie wypróbuj przepis na rumsztyk z cebulką. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest dokładne zmielenie mięsa w maszynce. Żeby wzbogacić smak wieprzowiny na rumsztyk z duszoną cebulką, dodaj do mięsa szczyptę przyprawy do kotletów mielonych rozpuszczonej w odrobinie wody. Z mięsnej masy uformuj nieduże płaskie kotleciki i dokładnie obtaczaj je w mące pszennej. Smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu – oleju roślinnym lub smalcu wieprzowym. Rumsztyk wieprzowy to prawdziwa gratka dla wszystkich fanów tego rodzaju mięsa.

Na jaką okazję? Soczysty rumsztyk z cebulką to danie idealne na rodzinny obiad. Jego zrobienie nie jest skomplikowane, więc bez problemu przygotujesz przepis na rumsztyk z cebulą po powrocie do domu. Własnoręczne przyrządzanie posiłków łatwo będzie wpisać w codzienny terminarz. Grunt, by wiedzieć, jak ułatwiać sobie to zadanie i nie porywać się na bardzo złożone przepisy. Rumsztyk wieprzowy z cebulką śmiało możesz serwować także podczas uroczystych, weekendowych posiłków.

Czy wiesz, że Kotlety po zdjęciu z patelni układaj na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Bez obaw, rumsztyk z cebulą nie straci przez ten zabieg na smaku, a będzie wyglądać jeszcze bardziej apetycznie.

Dla urozmaicenia: Klasycznie rumsztyk wieprzowy podaje się z dużą ilością smażonej cebulki. Danie serwuj na ciepło z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub ziemniaczanego purée oraz surówką, na przykład colesław. Możesz udekorować rumsztyk z cebulką natką pietruszki lub pomidorkami koktajlowymi.