
Składniki
0.5 szklanki
null
null
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
6 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchew, cebulę, czosnek i pokrój w kostkę. Tak samo zrób z papryką i łodygami selera.
Krok 2
Warzywa wrzuć na rozgrzany olej i szybko obsmaż.
Krok 3
Zalej bulionem Knorr i wrzuć listki laurowe. Przypraw oregano i papryką.
Krok 4
Obrane pomidory pokrój na kawałeczki i dołóż do zupy, gotuj 20 minut.
Krok 5
Soczewicę przełóż do garnka z gotującymi się warzywami.
Krok 6
Poczekaj gdy zupa zawrze, a następnie zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Na koniec dodaj groch. Przypraw solą i pieprzem.
Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej