
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 sztuki
6 szklanek
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchew, cebulę, czosnek i pokrój w kostkę. Tak samo zrób z papryką i łodygami selera.
Krok 2
Warzywa wrzuć na rozgrzany olej i szybko obsmaż.
Krok 3
Zalej bulionem Knorr i wrzuć listki laurowe. Przypraw oregano i papryką.
Krok 4
Obrane pomidory pokrój na kawałeczki i dołóż do zupy, gotuj 20 minut.
Krok 5
Soczewicę przełóż do garnka z gotującymi się warzywami.
Krok 6
Poczekaj gdy zupa zawrze, a następnie zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Na koniec dodaj groch. Przypraw solą i pieprzem.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej