Sos do kebaba - czosnkowy: przepis łagodny | Przepisy.pl pixel

Sos do kebaba, czosnkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

159

1512 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1259 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, a następnie rozgnieć dobrze nożem na gładką pastę.

Sos do kebaba, czosnkowy - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr rozmieszaj z jogurtem i majonezem.

Sos do kebaba, czosnkowy - Krok 2

Krok 3

Natkę pietruszki posiekaj drobno.

Sos do kebaba, czosnkowy - Krok 3

Krok 4

Połącz wszystkie składniki.

Sos do kebaba, czosnkowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieść w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Danuta Duszyńska

    Danuta Duszyńska , 18.09.2017

    Wspaniała stronka przepisy ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos do kebaba, czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos do kebaba, czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos do kebaba, czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos do kebaba, czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos do kebaba, czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos do kebaba, czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos do kebaba, czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos do kebaba, czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos do kebaba, czosnkowySos do kebaba, czosnkowy

Sekret smacznego kebabu kryje się nie tylko w doborze odpowiedniego mięsa oraz warzywnych dodatków, ale także w wyrazistym sosie. Zainspiruj się i przygotuj do niego sos czosnkowy. Zajmie Ci to dosłownie kilka chwil. Jak zrobić sos czosnkowy krok po kroku? Niezbędne będzie sięgnięcie po ząbki czosnku. Posiekaj je drobno i rozgnieć nożem na gładką pastę lub przeciśnij przez praskę – dzięki temu wydobędziesz z nich charakterystyczny, wyrazisty smak. Dodatkowo podkreślisz go gotowym sosem czosnkowym wykorzystywanym do sałatek. Przygotowane składniki połącz z jogurtem oraz majonezem, aż zyskają spójną i gładką konsystencję. Ewentualnie sięgnij po kwaśną śmietanę. Świetnym dodatkiem do całości będzie również drobno posiekana natka pietruszki lub koperek. Gdy nauczysz się, jak zrobić sos czosnkowy, pamiętaj, że możesz wykorzystać go nie tylko do kebabu. Sprawdzi się także w połączeniu z nachos czy tortillą. Serwuj go na zimno w niewielkiej salaterce lub rozprowadź bezpośrednio na daniu. Do dekoracji wykorzystaj świeżą natkę pietruszki lub koperek. Jaki jest Twój ulubiony sos do kebabu?