
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
200 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, a następnie rozgnieć dobrze nożem na gładką pastę.

Krok 2
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr rozmieszaj z jogurtem i majonezem.

Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj drobno.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieść w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos do kebaba, czosnkowy
Sekret smacznego kebabu kryje się nie tylko w doborze odpowiedniego mięsa oraz warzywnych dodatków, ale także w wyrazistym sosie. Zainspiruj się i przygotuj do niego sos czosnkowy. Zajmie Ci to dosłownie kilka chwil. Jak zrobić sos czosnkowy krok po kroku? Niezbędne będzie sięgnięcie po ząbki czosnku. Posiekaj je drobno i rozgnieć nożem na gładką pastę lub przeciśnij przez praskę – dzięki temu wydobędziesz z nich charakterystyczny, wyrazisty smak. Dodatkowo podkreślisz go gotowym sosem czosnkowym wykorzystywanym do sałatek. Przygotowane składniki połącz z jogurtem oraz majonezem, aż zyskają spójną i gładką konsystencję. Ewentualnie sięgnij po kwaśną śmietanę. Świetnym dodatkiem do całości będzie również drobno posiekana natka pietruszki lub koperek. Gdy nauczysz się, jak zrobić sos czosnkowy, pamiętaj, że możesz wykorzystać go nie tylko do kebabu. Sprawdzi się także w połączeniu z nachos czy tortillą. Serwuj go na zimno w niewielkiej salaterce lub rozprowadź bezpośrednio na daniu. Do dekoracji wykorzystaj świeżą natkę pietruszki lub koperek. Jaki jest Twój ulubiony sos do kebabu?