Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
200 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, a następnie rozgnieć dobrze nożem na gładką pastę.
Krok 2
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr rozmieszaj z jogurtem i majonezem.
Krok 3
Natkę pietruszki posiekaj drobno.
Krok 4
Połącz wszystkie składniki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieść w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos Sałatkowy Czosnkowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos do kebaba, czosnkowy
Sekret smacznego kebabu kryje się nie tylko w doborze odpowiedniego mięsa oraz warzywnych dodatków, ale także w wyrazistym sosie. Zainspiruj się i przygotuj do niego sos czosnkowy. Zajmie Ci to dosłownie kilka chwil. Jak zrobić sos czosnkowy krok po kroku? Niezbędne będzie sięgnięcie po ząbki czosnku. Posiekaj je drobno i rozgnieć nożem na gładką pastę lub przeciśnij przez praskę – dzięki temu wydobędziesz z nich charakterystyczny, wyrazisty smak. Dodatkowo podkreślisz go gotowym sosem czosnkowym wykorzystywanym do sałatek. Przygotowane składniki połącz z jogurtem oraz majonezem, aż zyskają spójną i gładką konsystencję. Ewentualnie sięgnij po kwaśną śmietanę. Świetnym dodatkiem do całości będzie również drobno posiekana natka pietruszki lub koperek. Gdy nauczysz się, jak zrobić sos czosnkowy, pamiętaj, że możesz wykorzystać go nie tylko do kebabu. Sprawdzi się także w połączeniu z nachos czy tortillą. Serwuj go na zimno w niewielkiej salaterce lub rozprowadź bezpośrednio na daniu. Do dekoracji wykorzystaj świeżą natkę pietruszki lub koperek. Jaki jest Twój ulubiony sos do kebabu?