
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku na małym ogniu rozpuść masło.
Krok 2
Na masło posyp make i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.Zdejmij z ognia (nie zagotowuj, nie smaż masy).
Krok 3
Do masy dolewaj stopniowo zimne mleko, cały czas mieszając aby nie powstały grudki.
Krok 4
Po dodaniu całego mleka, ponownie postaw na wolnym ogniu, cały czas mieszając doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej