Sos beszamel z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos beszamel z serem

Autor: Angelika Mejzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku na małym ogniu rozpuść masło.

Krok 2

Na masło posyp make i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.Zdejmij z ognia (nie zagotowuj, nie smaż masy).

Krok 3

Do masy dolewaj stopniowo zimne mleko, cały czas mieszając aby nie powstały grudki.

Krok 4

Po dodaniu całego mleka, ponownie postaw na wolnym ogniu, cały czas mieszając doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej