Sos beszamel z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos beszamel z serem

Autor: Angelika Mejzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondelku na małym ogniu rozpuść masło.

Krok 2

Na masło posyp make i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.Zdejmij z ognia (nie zagotowuj, nie smaż masy).

Krok 3

Do masy dolewaj stopniowo zimne mleko, cały czas mieszając aby nie powstały grudki.

Krok 4

Po dodaniu całego mleka, ponownie postaw na wolnym ogniu, cały czas mieszając doprowadź do wrzenia.

Krok 5

Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos beszamel z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej