Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
50 gramów
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz i obierz ze skórki.
Krok 2
Filety pokój w drobną kostkę.
Krok 3
Oba składniki połącz z majonezem, śmietaną i koncentratem pomidorowym.
Krok 4
Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
6 osób ogląda przepis: 
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej