Sos Marika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Marika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz ze skórki.

Krok 2

Filety pokój w drobną kostkę.

Krok 3

Oba składniki połącz z majonezem, śmietaną i koncentratem pomidorowym.

Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej