Sos Marika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Marika

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

50 gramów

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz ze skórki.

Krok 2

Filety pokój w drobną kostkę.

Krok 3

Oba składniki połącz z majonezem, śmietaną i koncentratem pomidorowym.

Krok 4

Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Marika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Penne po królewsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej