
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
5 łyżek
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ziemniaki i cebule obrac. Zetrzec na tarce na malych oczkach lub zmiksować.
Krok 2
Pokrojony w drobna kosteczke boczek podsmazyc na patelni,na rumiano.
Krok 3
Do ziemniakow i cebuli dodac jajka, make i przyprawy(kostki Knorr,sól,pieprz) i dobrze wymieszac. Na końcu dodac boczek.
Krok 4
Mase przelozyc do wysmarowanej maslem formy na babke, piec ok.1h w 180 stopniach, do suchego patyczka.
Krok 5
Jeszcze ciepłą babke wyjac z formy i podać z sosem słodko-kwaśnym Knorr.
Krok 6
SMACZNEGO !!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej