babka ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

babka ziemniaczana

Autor: Kamassa30

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

5 łyżek

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ziemniaki i cebule obrac. Zetrzec na tarce na malych oczkach lub zmiksować.

Krok 2

Pokrojony w drobna kosteczke boczek podsmazyc na patelni,na rumiano.

Krok 3

Do ziemniakow i cebuli dodac jajka, make i przyprawy(kostki Knorr,sól,pieprz) i dobrze wymieszac. Na końcu dodac boczek.

Krok 4

Mase przelozyc do wysmarowanej maslem formy na babke, piec ok.1h w 180 stopniach, do suchego patyczka.

Krok 5

Jeszcze ciepłą babke wyjac z formy i podać z sosem słodko-kwaśnym Knorr.

Krok 6

SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos pomidorowo-paprykowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej