babka ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

babka ziemniaczana

Autor: Kamassa30

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

5 łyżek

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ziemniaki i cebule obrac. Zetrzec na tarce na malych oczkach lub zmiksować.

Krok 2

Pokrojony w drobna kosteczke boczek podsmazyc na patelni,na rumiano.

Krok 3

Do ziemniakow i cebuli dodac jajka, make i przyprawy(kostki Knorr,sól,pieprz) i dobrze wymieszac. Na końcu dodac boczek.

Krok 4

Mase przelozyc do wysmarowanej maslem formy na babke, piec ok.1h w 180 stopniach, do suchego patyczka.

Krok 5

Jeszcze ciepłą babke wyjac z formy i podać z sosem słodko-kwaśnym Knorr.

Krok 6

SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej