
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
5 łyżek
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ziemniaki i cebule obrac. Zetrzec na tarce na malych oczkach lub zmiksować.
Krok 2
Pokrojony w drobna kosteczke boczek podsmazyc na patelni,na rumiano.
Krok 3
Do ziemniakow i cebuli dodac jajka, make i przyprawy(kostki Knorr,sól,pieprz) i dobrze wymieszac. Na końcu dodac boczek.
Krok 4
Mase przelozyc do wysmarowanej maslem formy na babke, piec ok.1h w 180 stopniach, do suchego patyczka.
Krok 5
Jeszcze ciepłą babke wyjac z formy i podać z sosem słodko-kwaśnym Knorr.
Krok 6
SMACZNEGO !!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































