babka ziemniaczana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

babka ziemniaczana

Autor: Kamassa30

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

5 łyżek

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ziemniaki i cebule obrac. Zetrzec na tarce na malych oczkach lub zmiksować.

Krok 2

Pokrojony w drobna kosteczke boczek podsmazyc na patelni,na rumiano.

Krok 3

Do ziemniakow i cebuli dodac jajka, make i przyprawy(kostki Knorr,sól,pieprz) i dobrze wymieszac. Na końcu dodac boczek.

Krok 4

Mase przelozyc do wysmarowanej maslem formy na babke, piec ok.1h w 180 stopniach, do suchego patyczka.

Krok 5

Jeszcze ciepłą babke wyjac z formy i podać z sosem słodko-kwaśnym Knorr.

Krok 6

SMACZNEGO !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • babka ziemniaczana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos oliwkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej