
Składniki
null gramów
sos bearneński:
null gramów
null gramów
null gramów
2 sztuki
20 gramów
1 łyżka
1 łyżka
50 gramów
50 gramów
null gramów
100 gramów
null gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę marynujemy wędzoną papryką, solą i pieprzem - pozostawiamy na 2-3 godziny w lodówce.
Krok 2
Słoninę smażymy na suchej patelni, na małym ogniu po około 5 minut z jednej i drugiej strony.
Krok 3
Podgrzybki oczyszczamy i smażymy na tłuszczu ze słoniny z dodatkiem masła przez 5 minut. Dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, tymianek i rozmaryn. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
Całość posypałem świeżo posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5
Żółtka (najlepiej o temperaturze pokojowej) ubijamy z sokiem z cytryny w kąpieli wodnej - trzeba uważać na intensywność parowania, żeby zbytnio nie podgrzać sosu i nie zrobić z niego jajecznicy :P
Krok 6
Stopniowo dolewamy ciepłe masło cały czas ubjając.
Krok 7
Na koniec dodajemy świeży estragon oraz przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 8
Sos powinien być aksamitny i gęsty.
Krok 9
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej