Sos „Pronoszko” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Pronoszko”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

50 gramów

null

1 szklanka

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, drobno posiekaj i usmaż.

Krok 2

Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kawałki.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem, pieczarkami, śmietaną i posiekanymi szyjkami rakowymi. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej