Sos „Pronoszko” przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos „Pronoszko”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

50 gramów

null

1 szklanka

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść, drobno posiekaj i usmaż.

Krok 2

Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kawałki.

Krok 3

Następnie połącz z majonezem, pieczarkami, śmietaną i posiekanymi szyjkami rakowymi. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Pronoszko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wuzetka (ciasto WZ)
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej