Salsa verde przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa verde

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

0.2 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

0.2 szklanki

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szałwię, mięte i natkę posiekaj.

Krok 2

Ząbek czosnku obierz i rozgnieć.

Krok 3

Wymieszaj składniki z małej misce. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa verde - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa verde - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej