
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
null
1 pęczek
70 gramów
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz i posiekaj wraz z grzybkami.
Krok 2
Bryndzę rozetrzyj, natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Następnie grzybki z cebulą połącz z majonezem, śmietaną, roztartą bryndzą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej