Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
null
1 pęczek
70 gramów
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz i posiekaj wraz z grzybkami.
Krok 2
Bryndzę rozetrzyj, natkę pietruszki posiekaj.
Krok 3
Następnie grzybki z cebulą połącz z majonezem, śmietaną, roztartą bryndzą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej