Sos grzybowo-serowy z bryndzą i śmietaną - przepis | Przepisy.pl pixel

Sos „Wawel”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

null

1 pęczek

70 gramów

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz i posiekaj wraz z grzybkami.

Krok 2

Bryndzę rozetrzyj, natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Następnie grzybki z cebulą połącz z majonezem, śmietaną, roztartą bryndzą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krokiety z mozzarellą
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej