Sos grzybowo-serowy z bryndzą i śmietaną - przepis | Przepisy.pl pixel

Sos „Wawel”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

null

1 pęczek

70 gramów

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz i posiekaj wraz z grzybkami.

Krok 2

Bryndzę rozetrzyj, natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Następnie grzybki z cebulą połącz z majonezem, śmietaną, roztartą bryndzą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej