Sos grzybowo-serowy z bryndzą i śmietaną - przepis | Przepisy.pl pixel

Sos „Wawel”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

null

1 pęczek

70 gramów

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz i posiekaj wraz z grzybkami.

Krok 2

Bryndzę rozetrzyj, natkę pietruszki posiekaj.

Krok 3

Następnie grzybki z cebulą połącz z majonezem, śmietaną, roztartą bryndzą i posiekaną natką pietruszki. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Wawel” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Karkówka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej