Sos z wędzonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z wędzonej papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżeczka

30 mililitrów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj sherry, skrobię i paprykę.

Krok 2

Zagotuj bulion.

Krok 3

Za pomocą trzepaczki rozrabiaj wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj. Mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 4

Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej