Sos z wędzonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos z wędzonej papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżeczka

30 mililitrów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj sherry, skrobię i paprykę.

Krok 2

Zagotuj bulion.

Krok 3

Za pomocą trzepaczki rozrabiaj wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj. Mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 4

Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej