Sos z wędzonej papryki

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

30 mililitrów

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj sherry, skrobię i paprykę.

Krok 1

Zagotuj bulion.

Krok 1

Za pomocą trzepaczki rozrabiaj wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj. Mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 1

Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Pączki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej