Sos z wędzonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z wędzonej papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżeczka

30 mililitrów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj sherry, skrobię i paprykę.

Krok 2

Zagotuj bulion.

Krok 3

Za pomocą trzepaczki rozrabiaj wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj. Mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 4

Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej