Sos z wędzonej papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z wędzonej papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżeczka

30 mililitrów

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj sherry, skrobię i paprykę.

Krok 2

Zagotuj bulion.

Krok 3

Za pomocą trzepaczki rozrabiaj wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj. Mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 4

Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z wędzonej papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej