
Składniki
1 szczypta
2 łyżeczki
1 łyżeczka
30 mililitrów
0.75 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj sherry, skrobię i paprykę.
Krok 2
Zagotuj bulion.
Krok 3
Za pomocą trzepaczki rozrabiaj wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj. Mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 4
Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej