
Składniki
1 szczypta
2 łyżeczki
1 łyżeczka
30 mililitrów
0.75 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj sherry, skrobię i paprykę.
Krok 2
Zagotuj bulion.
Krok 3
Za pomocą trzepaczki rozrabiaj wrzący bulion z przygotowaną mieszaniną i ponownie zagotuj. Mieszaj do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 4
Dopraw do smaku. Podawaj na ciepło z tortillą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej