
Składniki
4 łyżki
0.25 łyżeczki
6 dekagramów
2 sztuki
10 dekagramów
6 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście bazylii i czosnek posiekaj.
Krok 2
Włóż do moździerza, dodaj sól, nasiona pinii, utrzyj na jednolitą masę.
Krok 3
Wsyp ser, a następnie dolewaj po łyżce olej. Kręć do czasu, gdy powstanie sos o konsystencji puree. Sos podawaj do klusek i zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej