Składniki
4 łyżki
0.25 łyżeczki
6 dekagramów
2 sztuki
10 dekagramów
6 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście bazylii i czosnek posiekaj.
Krok 2
Włóż do moździerza, dodaj sól, nasiona pinii, utrzyj na jednolitą masę.
Krok 3
Wsyp ser, a następnie dolewaj po łyżce olej. Kręć do czasu, gdy powstanie sos o konsystencji puree. Sos podawaj do klusek i zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Kanapki z twarożkiem
15 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej