Sos genueński II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos genueński II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

0.25 łyżeczki

6 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

6 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście bazylii i czosnek posiekaj.

Krok 2

Włóż do moździerza, dodaj sól, nasiona pinii, utrzyj na jednolitą masę.

Krok 3

Wsyp ser, a następnie dolewaj po łyżce olej. Kręć do czasu, gdy powstanie sos o konsystencji puree. Sos podawaj do klusek i zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos genueński II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej