Składniki
1 szczypta
1 szczypta
12 sztuk
0.25 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
3 sztuki
5 dekagramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak i natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Utrzyj czosnek i orzechy. Wymieszaj, dodaj bazylię i ser.
Krok 3
Stale ucierając dolewaj oliwę tak, aby powstała jednolita masa. Dopraw solą i pieprzem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej