Sos genueński I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos genueński I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

12 sztuk

0.25 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

5 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Utrzyj czosnek i orzechy. Wymieszaj, dodaj bazylię i ser.

Krok 3

Stale ucierając dolewaj oliwę tak, aby powstała jednolita masa. Dopraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej