Sos genueński I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos genueński I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

12 sztuk

0.25 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

5 dekagramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak i natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Utrzyj czosnek i orzechy. Wymieszaj, dodaj bazylię i ser.

Krok 3

Stale ucierając dolewaj oliwę tak, aby powstała jednolita masa. Dopraw solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos genueński I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej